Board index
Acum este 07 Sep 2010, 03:22

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 11 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Teacher
MesajScris: 06 Oct 2009, 10:35 
Neconectat
Nou venit
Nou venit

Cunoaste cineva vreunul roman? E posibil pentru un roman care cunoaste la nivel ~nativ sa devina teacher?

Sus

Subiectul mesajului: Re: Teacher
MesajScris: 06 Oct 2009, 11:36 
Neconectat
Membru Senior
Membru Senior

E posibil, dar trebuie sa faci 1-2 ani cursuri full time aici, in functie de situatie. Detalii aici: http://www.teachnz.govt.nz

Sus

MesajScris: 06 Oct 2009, 12:58 
Neconectat
Membru Senior
Membru Senior

Erheim scrie:
Cunoaste cineva vreunul roman? E posibil pentru un roman care cunoaste la nivel ~nativ sa devina teacher?

In 2002 erau trei romani profesori in Auckland. Intre timp poate sunt mai multi. La ce nivel te intereseaza?

Sus

MesajScris: 08 Oct 2009, 17:42 
Neconectat
Nou venit
Nou venit

rocco scrie:
Erheim scrie:

In 2002 erau trei romani profesori in Auckland. Intre timp poate sunt mai multi. La ce nivel te intereseaza?

Orice nivel ma interezeaza, vazusem ca au nevoi atat pentru priimary cat si secondary... Eu predau math si computer science (dar in principal math).

Sus

MesajScris: 09 Oct 2009, 11:53 
Neconectat
Membru Senior
Membru Senior

Eu pot sa-ti dau informatii depre secondary teaching.
O data ce studiile iti sunt recunoscute in NZ, va trebui sa mai studiezi un an o Postgraduate Diploma in Secondary Teaching. Eu recomand University of Auckland.
In principiu poti preda orice materie studiata pentru cel putin 2 ani la facultate in Ro.
Este foarte comuna combinatia de Maths/Science in NZ si Australia dar si Maths/Computers/IT.
Cu matematica vei avea mereu sanse mari sa gasesti de lucru - mereu se cauta profesori de matematica.
Bafta!

Sus

MesajScris: 09 Oct 2009, 19:09 
Neconectat
Nou venit
Nou venit

Multumesc mult pentru info! :D

Sus

MesajScris: 10 Mar 2010, 03:43 
Neconectat
Membru Senior
Membru Senior

Am vazut ca se cauta profesori Eu am terminat biologia in Romania si am predat intr-un liceu 15 ani Asta nu m-a impiedicat sa schimb complet macazul si sa lucrez 5 ani in receptia unui hotel iar de 7 luni sa conduc un restaurant Ma intreb ce meserie mai incerc daca vin in NZ !Am vazut ca se cauta profesori Ramane sa ma lamuresc la fatza locului daca merita sa ma bat ca sa reintru in invatzamantul lor sau nu In Frantza nu a meritat Au un sistem idiot si o lehamite in scoli care m-a demobilizat

Sus

MesajScris: 10 Mar 2010, 04:22 
Neconectat
Membru Senior
Membru Senior

anielamro scrie:
Am vazut ca se cauta profesori Eu am terminat biologia in Romania si am predat intr-un liceu 15 ani Asta nu m-a impiedicat sa schimb complet macazul si sa lucrez 5 ani in receptia unui hotel iar de 7 luni sa conduc un restaurant Ma intreb ce meserie mai incerc daca vin in NZ !Am vazut ca se cauta profesori Ramane sa ma lamuresc la fatza locului daca merita sa ma bat ca sa reintru in invatzamantul lor sau nu In Frantza nu a meritat Au un sistem idiot si o lehamite in scoli care m-a demobilizat

Sint scoli si bune si proaste, ca peste tot. Ca sa poti profesa, iti trebuie o diploma de facultate intr-un demeniu inrudit cu materia/materiile pe care vrei sa le predai si sa faci un curs de un an full-time (inclusiv practica in scoli). Detalii pe site-ul oficial pe care l-am pus mai sus - unele materii sint complet subventionate.

Sus

MesajScris: 10 Mar 2010, 07:01 
Neconectat
Membru Senior
Membru Senior

Citat:
Ca sa poti profesa, iti trebuie o diploma de facultate intr-un demeniu inrudit cu materia/materiile pe care vrei sa le predai si sa faci un curs de un an full-time (inclusiv practica in scoli).

Va rog sa-mi spuneti si mie daca practica asta pana la intrarea in paine e platita cumva? Adica stai un an si faci practica, sau esti si platit cat de cat...

Sus

MesajScris: 10 Mar 2010, 07:32 
Neconectat
Membru Senior
Membru Senior

mmanuel scrie:
Citat:
Ca sa poti profesa, iti trebuie o diploma de facultate intr-un demeniu inrudit cu materia/materiile pe care vrei sa le predai si sa faci un curs de un an full-time (inclusiv practica in scoli).

Va rog sa-mi spuneti si mie daca practica asta pana la intrarea in paine e platita cumva? Adica stai un an si faci practica, sau esti si platit cat de cat...

Nu esti platit (salariu), dar in anumite conditii poti primi un allowance. Pentru detalii: http://www.teachnz.govt.nz

Sus

MesajScris: 10 Mar 2010, 18:17 
Neconectat
Membru Senior
Membru Senior

Multumesc, Bravo!

Inca una, acum: dar medicii, care vin si pana la echivalare fac practica supervizata de vreun an sa zicem in spitale etc., sunt platiti/primesc vreo allowance?

Sus

AfiÅŸează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 11 mesaje ] 

Ora este UTC + 2 [ DST ]