Board index
Acum este 07 Sep 2010, 03:41

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 16 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: transport pisicuta Noua Zeelanda
MesajScris: 29 Ian 2007, 23:33 
Neconectat
Nou venit
Nou venit

Ceau tuturor!!! Ni s-a umplut paharul si facem primii pasi de documentare pentru a pleca oriunde, mai precis Australia sau Noua Zeelanda. Ce ne-a pus foarte tare pe ganduri in privinta legilor din Australia este lungul (6 luni Singapore + 1 luna carantina Australia) si costisitorul (6500 dolari australieni) proces de transport al animalelor din Romania. Acum, in afara de multe, foarte multe intrebari legate de dosar, preturi etc. (pentru care dorim sa primim si cautam toate amanuntele), ne intereseaza daca si pentru Noua Zeelanda e la fel de dificil sa ne ducem pisicuta. Multumim pentru orice fel de informatii si dorim tuturor multa rabdare si mai ales bafta!!! Aisha, tm.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: 30 Ian 2007, 07:15 
Neconectat
Membru Senior
Membru Senior

Uite aici:
http://www.biosecurity.govt.nz/personal-travel-belongings-and-mail/bringing-things-into-nz/your-pets
Cel mai bine contactati MAF, dupa ce cititi informatia disponibila pe site. Din cite pricep eu, mitza poate veni direct in NZ si sa stea in carantina o vreme aici, nu in Singapore, asa ca in cazul Au. 8)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: 30 Ian 2007, 17:22 
Neconectat
Membru Senior
Membru Senior

care vas zica va decideti destinatia de emigrare in functie de conditiile de carantina ale pisicii. Cred ca intre Au si NZ sunt similare...altceva difera intre cele doua tari...dar nu e cazul sa intru in amanunte. Luativa mai intai PR-ul si pe urma intrati in amanunte de genul asta...de finetze.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: 10 Feb 2007, 02:02 
Neconectat
Membru Senior
Membru Senior

Lukkkas, daca nu intelegi chestiunea, nu o intelegi si gata :D

Aisha, in Noua Zeelanda NU poti aduce pisica, eu a trebuit sa o las pe a mea acasa. De fapt poti, teoretic, daca o exporti temporar (6 luni) in alta tara care e pe lista tarilor in care rabia este eradicata sau sub controlul autoritatilor. MAF conduce o politica a riscului ZERO cand e vorba de importurile de orice - incearca sa protejeze ecosistemul foarte fragil al NZ, care si asa e foarte afectat.

De multe ori exagereaza prosteste - copiii asiaticilor si indienilor care vin aici pot cu siguranta purta mult mai multi paraziti si virusi si bacterii decat o biata pisica vaccinata si deparazitata si innebunita si declarata si sapunita si transportata cu avionul numai pe rute care nu trec prin tari de nu stiu care... IHS-urile sunt si asa foarte aberante, dar in cazul Romaniei raspunsul e "nu." Deocamdata. Pana ca exista un IHS.

Totusi. Daca gasesti o solutie la aceasta spinoasa chestiune, te rog scrie aici, sunt mai mult decat interesat, spre disperarea lui Lukkkas... :shock: :D

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: 12 Feb 2007, 10:14 
Neconectat
Membru Senior
Membru Senior

Ce ai bre cu mine?...pe NZIS scire clar ca poti sa aduci in tara caini si mate, care sunt conditiile de carantina si ca ele costa enorm asta e partea a doua, dar legal se poate...nici nu ai juns bine in NZ si ai si inceput sa strambi nasul la indieni si chinezi :lol: ...da asa-i romanul

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: 19 Feb 2007, 13:19 
Neconectat
Membru Senior
Membru Senior

:lol: hihihi da' nu m-am plans frate de chinezi.... :) nici macar de indieni, doar ca motanul meu din .ro era un pic mai vaccinat... :lol:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: 26 Sep 2007, 05:20 
Neconectat
Nou venit
Nou venit

dezgrop un subiect mai vechi da ma roade curiozitatea......ai adus animalul????

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: 27 Sep 2007, 13:51 
Neconectat
Membru Senior
Membru Senior

misto.....imi decide viitorul pisicutza mea ! Asta este de cartea recordurilor !

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: 01 Oct 2007, 00:41 
Neconectat
Membru Senior
Membru Senior

Si eu as vrea sa reamintesc, daca apar orice fel de modificari in politca MAF sau daca reusiti pe orice cale sa aduceti vreo pisica sau vreun catel incoace, ma intereseaza.

Eu le mai trimit emailuri din cand in cand la care nu se sinchisesc sa raspunda, pentru ca:
- ei sustin ca nu exista exceptii de la regula
- regula pt Romania nu exista
- ca sa existe, trebuie dezvoltat un IHS, care se dezvolta la cererea cuiva, nu din oficiu.
- in prezent se lucreaza la revizuirea si simplificarea IHS-urilor pt UE, dar nu stiu daca asta include animalele de companie. Se estimeaza ca IHS-urile noi vor fi gata in septembrie 2008.
- e mare scandal in jurul MAF pt ca presiunea importurilor comerciale este foarte foarte mare. Prioritizarea dezvoltarii IHS-urilor noi are o componenta politica importanta iar resursele (inclusiv financiare, care au fost marite in 2006) pt dezvoltarea IHS-urilor sunt limitate.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: 12 Oct 2007, 22:59 
Neconectat
Nou venit
Nou venit

wector scrie:
misto.....imi decide viitorul pisicutza mea !

Peste tot lumea umba dupa pussy! :lol:

Btw, remarc ca a aparut pe forum si Kiwigirl... :wink:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: 18 Oct 2007, 12:14 
Neconectat
Nou venit
Nou venit

Si ti-e frica de concurenta? :D

Sau ti-e ca ma dau la tine?:oops:

Sus

Subiectul mesajului: Re: transport pisicuta Noua Zeelanda
MesajScris: 25 Noi 2009, 08:56 
Neconectat
Membru Senior
Membru Senior

Si pana la urma a adus cineva o pisica in NZ?

Sus

MesajScris: 26 Noi 2009, 11:15 
Neconectat
Membru Junior
Membru Junior

@ aisha
uite aici.....http://www.jets4pets.com/news.php?subac ... m=&ucat=2&

....mai incearca si pe http://www.emigratenz.org/moving-pets-t ... aland.html
succes :D

Sus

MesajScris: 10 Mar 2010, 03:16 
Neconectat
Membru Senior
Membru Senior

m-a apucat disperarea Eu am un labrador si ma ia cu frisoane sa il las in Frantza Dar se pare ca nici prea multe sanse sa alerge oile in NZ nu prea are :cry:

Sus

MesajScris: 10 Mar 2010, 03:25 
Neconectat
Membru Senior
Membru Senior

anielamro scrie:
m-a apucat disperarea Eu am un labrador si ma ia cu frisoane sa il las in Frantza Dar se pare ca nici prea multe sanse sa alerge oile in NZ nu prea are :cry:

Din Frranta n-o sa fie nici o problema sa aduci potaia daca e cu certificatlel la zi. O sa stea putin in carantina si atita. Cauta pe site-ul ala care l-am pus mai sus. 8)

Sus

AfiÅŸează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 16 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]