Board index
Acum este 07 Sep 2010, 03:20

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 78 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3, 4, 5, 6  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Viata kiwi de zi cu zi
MesajScris: 02 Apr 2009, 21:05 
Neconectat
Membru Junior
Membru Junior

Cat de realiste sunt toate prezentarile pe care le gasesti pe net fata de viata reala? Excludem peisajele ....
S-a mai povestit pe forum insa lucrurile se mai schimba. Poate n-ar strica un update.
Ce stiti despre zona Ashburton?

Sus

Subiectul mesajului: Re: Viata kiwi de zi cu zi
MesajScris: 02 Apr 2009, 23:40 
Neconectat
Membru Senior
Membru Senior

Cam generala intrebarea, fii putin mai specific - ce anume vrei sa stii? E simplu sa-ti spun ca e curat si civilizat, multe chestii se rezolva prin telefon, nu se da/ia spaga, soferii sint civilizati etc, dar e cam greu sa-ti descriu TOT. Despre Ashburton nu stiu nimic, insa. 8)

Sus

MesajScris: 04 Apr 2009, 21:43 
Neconectat
Membru Junior
Membru Junior

Pai dc va fi sa ajung in nz, imi imaginez, nu din prima :D , ca merg la slujba zambind dupa ce am baut cafeaua binecuvantata in tihna, la slujba imi fac treaba fara sa aud in jurul meu vaicareli, sicane, critici idioate sau declaratii despre cat de multe si interesante sunt lucrurile pe care le fac unii (de fapt freaca menta), merg la cina in oras sau invit prieteni la cina ptr ca imi place sa gatesc, fara sa ma gandesc "vai, cu banii astia imi plateam ... gazul de ex care mi-a venit 300E ptr o luna de iarna :evil: ", poate ma plimp pe plaja cu cateii, imi ramane timp si ptr mine, ptr weekend planuiesc o excursie, vara plaja, iarna ski...

...dc merg la banca, cumparaturi etc nu imi ies din pepeni ptr ca ma inghesuie unu din spate de trebuie sa imi aranjez poseta pe umar incat sa-l lovesc, apoi sa imi cer scuze ca altfel nu stie idiotul sa pastreze distanta, sau sa fiu atenta ca dc las distanta prea mare intre mine si cel din fata se gaseste cineva sa se infiga apoi sa spuna "pai de unde sa stiu ca stai la coada..." nici sa-mi spuna una la bancomat "ce draga, ti-e frica ca iti iau banii" atunci cand i-am sugerat sa pastreze distanta....

...sa merg in service si sa le sugerez eu ce au de facut :oops: , sa fiu atenta sa nu ma taxeze aiurea crezand ca nu am habar, sa platesc o mie de taxe in o suta de locuri cand am ceva de rezolvat, aaa... si sa primesti guma rest ptr ca nu au maruntis la magazin si cand m-am decis peste 2 min sa cumpar inghetata ptr guma primita a spus d-na ca nu se poate...apoi am convins-o :lol:

...sau sa trag concluzia ca dc nu esti smecher si nesimtit ai ratat ....
... ca daca incerci sa atragi atentia, sa indrepti ceva esti privit de parca ai picat din luna..
...ca dc faci un bine primesti un spitz in ....de nu te vezi si te gandesti lasa ma ca e un pas inainte..si nu te lasi... dar te saturi si ti-e greata si vrei sa emigrezi.

Cam asta ma intereseaza, sa evit astfel de lucruri......oricum lista poate continua :( si vreau sa stiu dc acolo viata e intr-adevar altfel.
Toata stima.

Sus

MesajScris: 04 Apr 2009, 22:54 
Neconectat
Membru Senior
Membru Senior

Presupun ca trebuie sa iau postul asta ca pe o gluma buna. Pot sa-ti spun sincer ca nimic din ce ai descris nu se intimpla in viata de zi cu zi. Sigur ca poti fi in situatia sa ai un conflict la job, dar se poate rezolva civilizat sau ca poti fi intr-o situatie mai 'delicata' financiar si sa nu-ti vina sa iesi la restaurant, dar astea poti sa le pui sigur in categoria marilor exceptii. Pina la urma totul depinde te tine si de atitudinea cu care abordezi viata aici. Sigur ca nu-s toate perfecte si ca idioti sint si pe aici ca peste tot (concentratia insa difera!) dar per total obraznicia si nesimtirea alea tipic romanesti n-ai sa le vezi, incepind cu statul la coada (nu se apropie nimeni la mai putin de 2m de un ATM daca e cineva in fata lui). In aproape 10 ani aici nu mi s-a intimplat niciodata sa nu mi se dea restul, e drept poti plati cu card cam oriunde, la service imi duc masina si o las acolo pina ma cheama si imi spun ca e gata (intre timp mi se da masina cu imprumut sa-mi fac treaba) si tot asa, pot sa continui pina miine dar nu are sens, ideea cred ca e clara. 8)

Sus

MesajScris: 12 Noi 2009, 22:43 
Neconectat
Membru Senior
Membru Senior

Bravo scrie:
Presupun ca trebuie sa iau postul asta ca pe o gluma buna. Pot sa-ti spun sincer ca nimic din ce ai descris nu se intimpla in viata de zi cu zi. Sigur ca poti fi in situatia sa ai un conflict la job, dar se poate rezolva civilizat sau ca poti fi intr-o situatie mai 'delicata' financiar si sa nu-ti vina sa iesi la restaurant, dar astea poti sa le pui sigur in categoria marilor exceptii. Pina la urma totul depinde te tine si de atitudinea cu care abordezi viata aici. Sigur ca nu-s toate perfecte si ca idioti sint si pe aici ca peste tot (concentratia insa difera!) dar per total obraznicia si nesimtirea alea tipic romanesti n-ai sa le vezi, incepind cu statul la coada (nu se apropie nimeni la mai putin de 2m de un ATM daca e cineva in fata lui). In aproape 10 ani aici nu mi s-a intimplat niciodata sa nu mi se dea restul, e drept poti plati cu card cam oriunde, la service imi duc masina si o las acolo pina ma cheama si imi spun ca e gata (intre timp mi se da masina cu imprumut sa-mi fac treaba) si tot asa, pot sa continui pina miine dar nu are sens, ideea cred ca e clara. 8)

as vrea sa mai adaug ceva aici in special referitor la intrebarea/afirmatia:

".. daca incerci sa atragi atentia, sa indrepti ceva esti privit de parca ai picat din luna.."

De obicei este considerat urat si offensiv sa atragi atentia cuiva. Poate si de asta e mai peaceful aici pentru ca lumea nu "atrage atentia" ci doar isi vede de treaba lor.

Daca chiar vrei sa ai un efect in schimbarea unui om nu-i faci reprimand in public..ci ii spui discret ce face rau. Si chiar atunci nu ataci persoana ci incerci sa indrepti comportarea. In general lumea cand iti atrage atentia aici are grija sa iti spuna si o vorba buna ca sa nu te jigneasca chiar asa tare. Poate mai sunt si unu doi nebuni care sa fie altfel dar in genereal asa este. Asta vorbind de servici. Pe strada sau la shopping sau in general nu atragi atentia ca altfel lumea zice ca esti tembel.

Sus

MesajScris: 13 Noi 2009, 00:11 
Neconectat
Nou venit
Nou venit

Ashburton? Este un orasel mic,linistit unde iti poti duce traiul ceva mai bine ca in "Romania" .Ai aproape tot ce ai nevoie.Se mai aud manelele din masinile de lux,made in romania dar asta e.sunt cateva familii de romani pe aici ,unii mai rai alti mai buni dar in ansamblu este ok.Daca cauti un loc linistit ptr ati traii viata acest orasel este perfect dar nu singurul .Am vazut orase mult mai ok decat
Ashburton, dar si aici e de trait.

Sus

MesajScris: 13 Noi 2009, 00:38 
Neconectat
Nou venit
Nou venit

Hai sa va spun eu cum este cu Ashburton.Este genul de localitate care iti da impresia ca esti in statiune. Oamenii se uita la tine, zambesc si iti fac cu mana.Te plimbi toata ziua prin oras daca vrei si nu auzi unul tipand sau claxonand. Toata lumea isi vede de treaba intr-un mod linistit. Casele sunt care mai de care mai frumoase iar pozitia statiunii este ideala. La 15 min cu masina de plaja si nici o ora pana la munte. Atata timp cat ai de lucru si iti vezi de treaba toata lumea e fericita. De altfel oamenii nu prea ii vezi foarte mult la fata. Eu am stat 4 zile pana in weekend sa vad ca este totusi un orasel locuit.Am ajuns marti si abia sambata, la o expozitie am reusit sa imi fac o idee despre ce fel de oameni sunt pe aici. Nu am avut cum sa nu fac cunostinta cu comunitatea de romani. Sunt unii la care li se citeste pe fata "bucuria" ca a mai venit cineva prin zona de nici buna ziua nu iti mai vine sa le dai si unii care sunt chiar ok(cel putin la prima vedere). Daca vrei un oras linistit in care sa traiesti pana la 90 de ani cred ca Ashburton este unul dintre cele cautate.
Primele impresii ale unuia ce incearca sa schimbe ceva in viata lui ....

Cheers

Sus

MesajScris: 13 Noi 2009, 20:38 
Neconectat
Membru Senior
Membru Senior

Particip si eu la acest post cu o rugaminte. Ma intereseaza ceva informatii de orice natura despre New Playmount (clima, oameni, comunitate romaneasca, joburi, distractie, etc.) Am mai citit si pe alte situri despre oras dar as vrea si o parere in limba mea.

http://cipriansecuiu-newlifeinnz.blogsp ... anted.html

Sus

MesajScris: 13 Noi 2009, 20:49 
Neconectat
Membru Senior
Membru Senior

Din cauza vitezei am scris New Playmount. Scuze este vorba de New Plymouth in Taranaki Region.

Sus

MesajScris: 14 Noi 2009, 06:07 
Neconectat
Membru Senior
Membru Senior

nu am fost niciodata la New Plymonth dar cred ca daca nu te spanzuri de plictiseala in primul an , in al doilea o faci sigur!

New Zealand este o tara pentru pensionari in general :-) probabil ca de-aia a inceput sa ne placa noua: ne apropiem de pensie :twisted:

He he , nu vreau sa te sperii Ciprian dar pe bune daca vrei sa te duci pe pustii , New Zealand are destule locuri available. Unul cred ca ar fi New Plymounth ..
E foarte greu pentru cei veniti din Romania sa se obisnuiasca cu ritmul lent de viata de aici: nu tu o bataie, nu tu o cearta, un scandal ceva...nimic. Noroc ca mongrel mob are multi membrii in New Plymounth si din cand in cand se mai impusca din cauza la droage ca altfel ar fi chiar pustie pe acolo...

Si noua ne-a venit greu la inceput can am venit aici [Auckland]...big time..dar acum ne-am mai obisnuit.
De fapt cu majoritatea emigrantilor romani lucrurile s-au intamplat in felul urmator: venit aici placut extraordinar ca e super curat si super green si nu e scandal ca in Ro. Dupa un an doi insa incepe plictiseala...
Multi romani au plecat din NZ dupa 3 ani, majoritatea in Australia.

Australia e mai zvapaiata un pic ..poate cu 20% mai mult ...

Dar cine stie tie poate chiar ti-o place la New Plymounth :-))

Sus

MesajScris: 14 Noi 2009, 06:41 
Neconectat
Membru Senior
Membru Senior

Ma gandeam la New Plymouth datorita slujbei, acolo am vazut majoritatea slujbelor in petrol (ceea ce ma intereseaza in mod direct) :lol: , de plictis nu mor, deja de un an ma adaptez pe modul asta :mrgreen: , ceea ce m-a facut sa gasesc o gramada de indeletniciri casnice :shock: . Asa ca si acolo o sa fie la fel. Dupa doi ani deja sper sa imi permit macar o excursie pe an care sa ma scoata din plictis :D.
Sper sa nu fie chiar atat de anost, din cate am inteles au multe restaurante si concerte cu diferite trupe interne si internationale. In cel mai rau caz ma apuc de construit ceva, sculptat, pictura, ceva cu care sa omor neuronul :twisted:

Sus

MesajScris: 14 Noi 2009, 10:22 
Neconectat
Membru Senior
Membru Senior

o sa vezi tu cum o sa-ti placa cand vii aici..daca iti gasesti de lucru acolo si o sa-ti placa f bine ..

bineinteles ca o sa auzi pareri diferite de la om la om. De exemplu Michael Palin a zis despre un mic orasel de aici ca-i cel mai boring town in care a fost vreodata. Nu mai imi aduc aminte daca a zis de New Plymouth or Palmerston North :roll: iar Mike Jagger a zis ca Invercargill este cu#ul lumii [the ass of the world] :lol:

numai daca te gandesti ca aici suntem numai 4 mil pe o suprafata aproape cat a romaniei ...iar majoritatea sunt in Auckland . E si normal ca in anumite parti ale NZ mergi km si nu vezi tipenie... sau poate o casa pe camp asa ratacita...
In Australia este si mai si. Cand am fost la Sydney in Ianuarie tocmai vazusem la stiri ca un turist roman se ratacise prin desert cu masina, singura lui scapare fiind telefonul cu satelit prin care isi contactase rudele in romania sa le spuna ca-i pierdut. Iar rudele au sunat in Australia. Norocul lui ca a avut niste apa la el... Aici nu-i chiar asa dar imi aduc aminte ca odata au cautat vreo 10 zile dupa unii care se prabusisera cu elicopterul...cine sa dea de ei prin bush..poate vreo oaie ratacita :shock:

New Zealand e diferita de Romania ..si cu toate astea nu m-as mai intoarce acolo.

Sus

MesajScris: 14 Noi 2009, 10:39 
Neconectat
Membru Senior
Membru Senior

dudu scrie:
Noroc ca mongrel mob are multi membrii in New Plymounth si din cand in cand se mai impusca din cauza la droage ca altfel ar fi chiar pustie pe acolo...

Dudule, confunzi grav. Mobu' e in Palmerston North. Nu zic, si NPL are 'coloratii' lui, dar nu induce omu' in eroare. Aprob pozitiv timeframe-ul cu spinzuratul. Eu am fost de vreo trei ori in NPL, asa cam doua zile de fiecare data (cu jobu') si sigur e ca la tara. Ma rog, toata NZ e la tara si nu ma pling, desi mai am pina la pensie, dar oraselele astea cu 5000 de locuitori sint chiar linistite (ca un oras fantoma, asa...). Un pic de entertainment cred ca totusi ofera Taranaki (pe care il puteti vedea in marime naturala in 'The Last Samurai" cu amalfabetul ala de Tom Cruise, unde Taranaki, zic, e in rol de Mt Fuji, Japonia) despre care gurile rele zic ca pregateste ceva. Ca sa explic, Taranaki asta e un vulcan care momentan doarme, intrebarea e pina cind.

@Ciprian - ce job ziceai ca ai gasit in NPL? Ceva cu gaze/petrol presupun?...
8)

Sus

MesajScris: 14 Noi 2009, 18:14 
Neconectat
Membru Senior
Membru Senior

Eu deja lucrez la o firma americana care are sucursale in toata lumea (ma gandesc ca poate am noroc si fac un trasfer :mrgreen:). Am vazut ca acolo este zona pentru cei cu petrol, asa ca intentia e sa ma duc unde as putea sa ma descurc mai bine din prima. Nu imi este frica de comunitati mici. Intradevar vulcanul m-a facut sa ma gandesc un pic. Dar daca e sa crap,crapi oriunde. Momentan pentru un an sau doi vreau ceva unde sa nu fie nebunia care o traiesc zilnic in Romania, adica drumuri congiestionate, oameni nervosi, colegi de munca malitiosi, cu ideea fixa ca ei sunt mai buni, mai frumosi ,mai inalti, mai devreme acasa,etc. :twisted:
Vreu sa vad o tara calma, chiar daca este ca "la tara", unde sa nu imi fac probleme pentru ziua de maine, sa nu fie problema cu somajul cum e in Romania acum ( adepasit oficial 7.2%, iar neoficial cred ca e la 10%). poate par paranoic, dar nu mai reusesc sa mai ma adaptez la stilul european :D. Asa ca ma apuc de alte stiluri. :lol:

Merci pentru raspunsurile promte. Si bafta tuturor.

Sus

MesajScris: 15 Noi 2009, 03:17 
Neconectat
Membru Senior
Membru Senior

"Dudule, confunzi grav. Mobu' e in Palmerston North. Nu zic, si NPL are 'coloratii' lui, dar nu induce omu' in eroare."

he he ai dreptate, mongrel mob e la Palmerston North! Eh mai greseste omul :lol:
Oricum pentru cei care nu au fost niciodata in NZ: Mongrel mob si cu Black Power sunt numele la 2 ganguri de pe aici. Majoritatea sunt maori dar au si albi printre ei; mai toti sunt plini de tatuaje si au cate-o motocicleata. Bineinteles ca nu lucreaza niciunul, majoritatea stau pe somaj (dol cum se zice pe aici) si se ocupa cu traficul de droguri. In general se bat intre ei dar nu e bine sa stai intr-un cartier unde are mobu cuib ca sunt destul de periculosi si foarte mizerabili...neste jegosi :lol: E bine ca au lumea lor si nu prea se amesteca cu lumea normala :roll:

Cat despre "drumuri congiestionate, oameni nervosi, colegi de munca malitiosi, cu ideea fixa ca ei sunt mai buni, mai frumosi ,mai inalti, mai devreme acasa,etc." ce pot sa spun. Drumurile mai sunt congestionate in Auckland dar oamenii nu sunt chiar asa nervosi :P , colegii de munca sunt ok .. mai e cate unul care te calca pe nervi dar in general oamenii sunt politicosi si chiar buni. Ideea e ca te invita la ei acasa la un gratarel, un party etc. Eu personal nu am probleme cu localnici insa am auzit alti romani care numai de rau ii vorbesc. De obicei ei sunt cei care nu pot sa se adapteze sistemului si dau vina pe bietii kiwi si din prosti nu-i scot.. :roll:

Cred ca in orasele mici iti faci inca si mai multi prieteni ... Chestia e ca in orasele mici gasesti de lucru mai greu si salariile sunt mai mici. :(

cherio,
dudu

Sus

AfiÅŸează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 78 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3, 4, 5, 6  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]