Board index
Acum este 07 Sep 2010, 03:14

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 8 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: ACTE COPIL NASCUT IN NZ-FARA REZIDENTA-FARA CETATENIE
MesajScris: 01 Mar 2010, 06:48 
Neconectat
Nou venit
Nou venit

Buna tuturor!Eu si sotul meu stam din 2007 in NZ,in ASHBURTON(el 2007 sept.eu 2008 iulie).sotul meu a inceput sa lucreze cu contract din ianuarie 2008.WORK PERMIT-ul nostru e vala bil pana la inceputul lui august,anul acesta,din cauza ca sotul meu lucreaza la o firma sezoniera ca butcher la un abator si de fiecare data work permitul ne-a fost prelungit doar pe un an.Mentionez ca si eu am lucrat la o firma particulara in comert timp de un an jumate,iar din decembrie 2009 lucrez la o companie cu contract full time.Sunt insarcinata si treburie sa nasc la sfarsitul lui august,iar work permitul nostru expira la inceputul lui august.
Intrebarile noastre ar fi urmatoarele:

1.Am inteles ca la nasterea copilului nu mi se elibereaza certificat de nastere.Care ar fi calea legala de a obtine acte si de a nu avea probleme la scoaterea copilului din NZ?

2.Unde as putea gasi un site cu informatii despre nasterea in NZ pt.persoanele doar cu work permit?
Am auzit ca o nastere ar costa intre 8000-15000 $NZ.Sa fie adevarat?
Am inteles ca daca stau in NZ de 2 ani nu m-ar costa nimic,deoarece intru "intr-un anumit sistem".

3.Ce solutie ne recomandati?Sa plec in tara inainte de 6 luni de sarcina si sa nasc acolo,pt.ca nici sotul meu sa nu aiba probleme la prelungirea vizei(idee recomandata de avocat) si sa ma intorc cu aplicatie prin Londra sau pur si simplu ca turist,in ideea ca as primi din nou open work permit,dupa sotul meu.

Sus

Subiectul mesajului: Re: ACTE COPIL NASCUT IN NZ-FARA REZIDENTA-FARA CETATENIE
MesajScris: 01 Mar 2010, 07:36 
Neconectat
Membru Senior
Membru Senior

De ce nu aplicati pt rezidenta, daca ai contract permanent?
Ti se elibereaza certificat de nastere, pe baza caruia poti obtine intregistrarea nasterii in Ro via ambasada de la Canberra si poti obtine pasaport romanesc pt copil.
Ca sa vezi daca trebuie sa platesti sau nu pentru nastere, incepi de aici: http://www.moh.govt.nz/moh.nsf/indexmh/eligibility-guidehome
E posibil sa fi acoperita, dar verifica.
8)

Sus

MesajScris: 01 Mar 2010, 09:08 
Neconectat
Membru Senior
Membru Senior

Doar intreb poate dau idei noi...
Daca sotul tau are work permit , tu si copilul nu va puteti intoarce ca "dependenti" tot pe workpermitul lui??? Nu stiu legile de acolo, dar intreb asta pentru ca noi asa am venit in Kenya la inceput. Abia dupa 2 ani de stat aici m-am angajat si eu. Depinde de legislatia tarii. Bravo, tu stii mai bine.

Sus

Subiectul mesajului: CONTINUARE-ACTE COPIL NASCUT IN NZ-FARA CETATENIE-REZIDENTA
MesajScris: 02 Mar 2010, 08:49 
Neconectat
Nou venit
Nou venit

Buna si merci ptr raspunsuri!asi incepe cu asi vrea eu sa fie asa usor cu aplicatul de rezidenta-oare chiar se poate?dar mai intai sa ti reamintesc situatia sotiei-momentan este food worker dar peste 2 saptamani face 3 luni de TALLEY.S si face pasul urmator adica assistent operator in food service.
-daca sotia naste doar cu work permit.riscam? ptr ca ,conform celor declarate avocatului daca sotia nu pleaca pe varianta descrisa in primul mesaj(acte copil nascut in nz-etc)pentru a nui pune in fata faptului implinit pe cei de la emigrari adica aceea ca daca eu introduc actele de prelugire a work permitului legal cum scrie la 30 zile inainte de expirare adica mie imi expira la sfarsitul lui august,prin deductie logica eu le introduc in iulie-deja sotia este cu o luna-una jumate inainte de nastere deci nu poate parasii NZ cu avionul ptr ca conform legii ai voie sa urci in avion pana la 6-7 luni si revin punandui in fata faptului implinit adica lor nu le convine sa-si ofere serviciile cuiva care nu este cetatean sau rezident-cica ia spus sotiei ca ea e constienta ca statul trebuie sai ofere-scuze ca ia ocupa un pat si statul trebuie sai ofere un medic si omoasa pe care trebe sa le plateasca? dar eu iam raspuns ca eu platesc totul la care el mia raspuns ca el imi recomanda varinta nastere romania si intoarcere dupa ce eu am obtinut work permitul ea sa aplice prin londra si revine ca si turist iar aici aplica din nou dupa sot ptr reintregirea familiei si primeste din nou open visa ca sa poata lucra oriunde,DE CE ?PTR CA ea are sanse 99% sa nu primeasca work permit si chiar si eu daca naste aici!!!CICA NEAR BAGA IN BLACK BOOK SI DACA ESTI ACOLO NU MAI AI ZILE BUNE IN NZ!?stiu e foarte trist in primul rand ptr mine va dati seama se naste primul meu copil si ue sunt in celalalt pol al globului,ce sa mai spun de sotie :cry:
-LEGAT DE REZIDENTA-iam aratat ca lucrez la firma din ian-2008 pana in prezent si ca am auzit ca daca lucrezi ca butcher la o firma dupa 2 ani si level 4 poti sa aplici de rezidenta sau dupa 3 ani nu mai ai nevoie de level 4 ca o primesti fara-
RASPUNSUL:pana in 2009 iunie da! dupa noua guvernare sau schimbat ff multe,adica mia extras un xerox din lege care zice ce inteleg ei acum prin butcher,adica numai cel care este in contact cu clientul,macelarii de genul de cartier,sau la new world-countdown,etc.deci in concluzie sunt terminat am pierdut aproape 3 ani in nz si nu pot sami iau rezidenta!iam spus ca am fost 16 ani politist in romania si nu lam impresionat dar de derutat ce eram am uitat sai spun ca mai am vreo 4-5 ani de lacatuserie generala,de fapt diploma mea suna de genul-depanator masini si utilaje-dar ma inchis de tot cand a zis ca daca nam istoric in nz e degeaba.inchei cu raspunsul cel mai dur care a venit in urma sesizarii mele de a gasii o portita adika ca sa mi vad un viitor aici in nz si iam zis ok domle maine ma duc la butcheria din colt si ma angajez-imi expun puctul de vedere adica cal rog sa ma ajute cum ca vreau contract pe minim 2 ani sau level 4 cat mai repede ptr a aplica de rezidenta si normal si eu ii accept toate ale lui program-salar etc,la care imi raspunde NU e destul trebe sa ai 2 ani si level 4 sau 3 ani fara nici o problema. imi venea sa urlu ,sotiei sa planga mai ca nu nea zis pe fata-plecati acasa.ENOUGH CA MAM CAM TURAT-SORRY!!! :oops:

Sus

Subiectul mesajului: Re: CONTINUARE-ACTE COPIL NASCUT IN NZ-FARA CETATENIE-REZIDENTA
MesajScris: 02 Mar 2010, 11:21 
Neconectat
Membru Junior
Membru Junior

Valer,

Un gand (in sfat): incearca sa intri in contact cu MP local (unul din paralamentarii care reprezinta circumscriptia local) si sa-i explici situatia (de preferat un MP National desi nu vad de ce un Labour nu te-ar ajuta).

Mi-as face intrarea printr-un avocat sau prin intermediul unuia dintre cei care fac un business din immigration (firma privata de immigration) care te poate ajuta in sensul asta (eventual sa te asiste la discutie).

S-ar putea sa te coste ceva bani, insa, in balanta si daca totul merge OK, va fi mult mai ieftin decat cheltuiala cu plecatul acasa sau cu nastere (ca sa nu mai spun ca odata plecat acasa nu cred ca vei mai putea intra inapoi in NZ).

O alta cale de atac, in paralel cu MP-ul local, e sa intri in contact cu mass media (din Christchurch sau Dunedin, sau chiar Ashburton).
Se face prea mult caz de nevoia de oameni calificati si se de fapt nu se aplica ceea ce "se predica".

Cu cat ataci mai repede cu atata castigi mai mult timp sa-ti rezolvi situatia.

Curaj si Bafta !

Vasile.

Sus

Subiectul mesajului: Re: CONTINUARE-ACTE COPIL NASCUT IN NZ-FARA CETATENIE-REZIDENTA
MesajScris: 02 Mar 2010, 11:33 
Neconectat
Membru Senior
Membru Senior

Mie nu-mi suna deloc corect ce spune avocatul asta al tau. Eu as contacta direct INZ si as aplica pr rezidenta.
O alta idee - zici ca ai 16 ani in politie - vezi ca poti sa intri foarte usor in politie in NZ, s-a discutat aici: http://www.emigrare.info/forums/viewtopic.php?f=1&t=3233
Plecatul si nascutul in Ro sint o prostie. Eu zic sa verificati in alta parte informatiile pe care vi le da avocatul ala.

Sus

MesajScris: 04 Mar 2010, 19:43 
Neconectat
Nou venit
Nou venit

Buna,
Nu ma aflu in NZ dar am cochetat o vreme cu ideea de a emigra acolo.
Am locuit 6 ani in Us si datorita acestei experiente , desi stiu ca nu se pot asemana cele 2 tari , iti spun ca ai nimerit clar un avocat incompetent si rasist. Nu se poate sa fie litera de lege ce ti-a zis el.
Mi se pare normal daca tu esti acolo cu work permit sotia ta sa poata naste acolo. Acest lucru e valabil pt orice tara din lume (nu stiu de cele arabe ....) deci nu te lasa si du-te la INZ si vorbeste cu cineva de acolo , trebuie sa fie o modalitate prin care sa poti beneficia de consultanta direct de la ei. Eu fiind in Romania am trimis cateva emailuri sa cer niste lamuriri si mi s-a raspuns f prompt. Deci in concluzie afla ce drepturi ai acolo ca sigur ai mai multe decat a zis avocatul acela , si sub nici o forma nu veni sa nasca sotia in Romania, conditiile de aici sunt execrabile.
Oricum sa nu poata naste sotia acolo cand tu ai work permit e impotriva drepturilor omului ,sunt sigura ca acolo se respecta drepturile omului.

Sus

MesajScris: 04 Mar 2010, 20:26 
Neconectat
Membru Senior
Membru Senior

Eu am inteles ca sotia mai are o luna jumate si naste. Clar nu mai poate zbura. Deci o solutie tot trebuie sa se gaseasca.

Sus

AfiÅŸează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 8 mesaje ] 

Ora este UTC + 2 [ DST ]