Buna si merci ptr raspunsuri!asi incepe cu asi vrea eu sa fie asa usor cu aplicatul de rezidenta-oare chiar se poate?dar mai intai sa ti reamintesc situatia sotiei-momentan este food worker dar peste 2 saptamani face 3 luni de TALLEY.S si face pasul urmator adica assistent operator in food service.
-daca sotia naste doar cu work permit.riscam? ptr ca ,conform celor declarate avocatului daca sotia nu pleaca pe varianta descrisa in primul mesaj(acte copil nascut in nz-etc)pentru a nui pune in fata faptului implinit pe cei de la emigrari adica aceea ca daca eu introduc actele de prelugire a work permitului legal cum scrie la 30 zile inainte de expirare adica mie imi expira la sfarsitul lui august,prin deductie logica eu le introduc in iulie-deja sotia este cu o luna-una jumate inainte de nastere deci nu poate parasii NZ cu avionul ptr ca conform legii ai voie sa urci in avion pana la 6-7 luni si revin punandui in fata faptului implinit adica lor nu le convine sa-si ofere serviciile cuiva care nu este cetatean sau rezident-cica ia spus sotiei ca ea e constienta ca statul trebuie sai ofere-scuze ca ia ocupa un pat si statul trebuie sai ofere un medic si omoasa pe care trebe sa le plateasca? dar eu iam raspuns ca eu platesc totul la care el mia raspuns ca el imi recomanda varinta nastere romania si intoarcere dupa ce eu am obtinut work permitul ea sa aplice prin londra si revine ca si turist iar aici aplica din nou dupa sot ptr reintregirea familiei si primeste din nou open visa ca sa poata lucra oriunde,DE CE ?PTR CA ea are sanse 99% sa nu primeasca work permit si chiar si eu daca naste aici!!!CICA NEAR BAGA IN BLACK BOOK SI DACA ESTI ACOLO NU MAI AI ZILE BUNE IN NZ!?stiu e foarte trist in primul rand ptr mine va dati seama se naste primul meu copil si ue sunt in celalalt pol al globului,ce sa mai spun de sotie
-LEGAT DE REZIDENTA-iam aratat ca lucrez la firma din ian-2008 pana in prezent si ca am auzit ca daca lucrezi ca butcher la o firma dupa 2 ani si level 4 poti sa aplici de rezidenta sau dupa 3 ani nu mai ai nevoie de level 4 ca o primesti fara-
RASPUNSUL:pana in 2009 iunie da! dupa noua guvernare sau schimbat ff multe,adica mia extras un xerox din lege care zice ce inteleg ei acum prin butcher,adica numai cel care este in contact cu clientul,macelarii de genul de cartier,sau la new world-countdown,etc.deci in concluzie sunt terminat am pierdut aproape 3 ani in nz si nu pot sami iau rezidenta!iam spus ca am fost 16 ani politist in romania si nu lam impresionat dar de derutat ce eram am uitat sai spun ca mai am vreo 4-5 ani de lacatuserie generala,de fapt diploma mea suna de genul-depanator masini si utilaje-dar ma inchis de tot cand a zis ca daca nam istoric in nz e degeaba.inchei cu raspunsul cel mai dur care a venit in urma sesizarii mele de a gasii o portita adika ca sa mi vad un viitor aici in nz si iam zis ok domle maine ma duc la butcheria din colt si ma angajez-imi expun puctul de vedere adica cal rog sa ma ajute cum ca vreau contract pe minim 2 ani sau level 4 cat mai repede ptr a aplica de rezidenta si normal si eu ii accept toate ale lui program-salar etc,la care imi raspunde NU e destul trebe sa ai 2 ani si level 4 sau 3 ani fara nici o problema. imi venea sa urlu ,sotiei sa planga mai ca nu nea zis pe fata-plecati acasa.ENOUGH CA MAM CAM TURAT-SORRY!!!