agdala15 scrie:
Salut. am si eu o intrebare, poate cineva a mai intalnit situatia asta; ieri mi-am dat seama ca s-ar putea sa am o problema mare legata de studii: chiar daca am terminat facultatea de constructii la zi, cu 5 ani de studiu si sunt inginer "plin", pe diploma mea scrie "inginer diplomat" pentru ca am facut si niste cursuri de management, contabilitate si altele, iar sectia se numeste "ingineria si managementul lucrarilor de constructii", cu toate ca am avut aceeasi programa si aceleasi cursuri tehnice cu cei de la "ingineria simpla", adica cei fara management, conta samd.
Credeti ca voi intampina probleme la assesement si la acordarea vizei? pentru ca eu vreau sa merg pe civil engineer. Multumesc.
Buna, din cate stiu eu, inginerul simplu si fara management, facultatea pe care ai facut-o tu este total diferita de ceea ce face un inginer constructor, adica rezistenta, seism, betoane, calcul de armatura. Si pe diploma mea scrie tot inginer diplomat si fara atatea cursuri de conta samd, inginer diplomat e cel ce a terminat 5 ani, inginer e cel ce a terminat 3 ani( fostii subingineri). Ca sa iti echivalezi pe Civil Engineer trebuie sa dovedesti ca esti Engineer adevarat si nu "manager". Australia nu are nevoie de manageri si nici de ingineri contabili. Ai grija ce scrii la Careers Episodes pentru ca trebuie sa dovedesti ca ai experienta ca inginer civil 3 ani din ultimii 4. Pe diploma ta de la facultatea de Constructii trebuie sa scrie Diplomat Engineer specialitatea: ori Constructii Civile (tot ce inseamna cladiri) sau Cai Ferate Drumuri si Poduri.
Mai sunt ingineri specialitatea instalatii si cadastru in cadrul facultatii de constructii.
Din cate mi-ai spus tu ai facut mamagement (esti General Manager) si nu ai drept de semnatura ca constructor!
Bafta mare,
"un inginer simplu"