Board index
Acum este 07 Sep 2010, 03:40

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 410 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 28  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: ieaust: emigrare ca inginer
MesajScris: 28 Feb 2010, 06:40 
Neconectat
Membru Senior
Membru Senior

agdala15 scrie:
Salut. am si eu o intrebare, poate cineva a mai intalnit situatia asta; ieri mi-am dat seama ca s-ar putea sa am o problema mare legata de studii: chiar daca am terminat facultatea de constructii la zi, cu 5 ani de studiu si sunt inginer "plin", pe diploma mea scrie "inginer diplomat" pentru ca am facut si niste cursuri de management, contabilitate si altele, iar sectia se numeste "ingineria si managementul lucrarilor de constructii", cu toate ca am avut aceeasi programa si aceleasi cursuri tehnice cu cei de la "ingineria simpla", adica cei fara management, conta samd.
Credeti ca voi intampina probleme la assesement si la acordarea vizei? pentru ca eu vreau sa merg pe civil engineer. Multumesc.

Buna, din cate stiu eu, inginerul simplu si fara management, facultatea pe care ai facut-o tu este total diferita de ceea ce face un inginer constructor, adica rezistenta, seism, betoane, calcul de armatura. Si pe diploma mea scrie tot inginer diplomat si fara atatea cursuri de conta samd, inginer diplomat e cel ce a terminat 5 ani, inginer e cel ce a terminat 3 ani( fostii subingineri). Ca sa iti echivalezi pe Civil Engineer trebuie sa dovedesti ca esti Engineer adevarat si nu "manager". Australia nu are nevoie de manageri si nici de ingineri contabili. Ai grija ce scrii la Careers Episodes pentru ca trebuie sa dovedesti ca ai experienta ca inginer civil 3 ani din ultimii 4. Pe diploma ta de la facultatea de Constructii trebuie sa scrie Diplomat Engineer specialitatea: ori Constructii Civile (tot ce inseamna cladiri) sau Cai Ferate Drumuri si Poduri.

Mai sunt ingineri specialitatea instalatii si cadastru in cadrul facultatii de constructii.

Din cate mi-ai spus tu ai facut mamagement (esti General Manager) si nu ai drept de semnatura ca constructor!

Bafta mare,

"un inginer simplu"

Sus

MesajScris: 28 Feb 2010, 09:21 
Neconectat
Membru Senior
Membru Senior

Se numeste " Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti" (UTCB) si in cadrul ei functioneaza facultati si departamente separate , uite exact astea : http://utcb.ro/facultati/
Nu cred ca se studiaza specializarea "cadastru" la Facultatea de Constructii Civile Industriale si Agricole decat la nivel general , ca si curs orientativ! Profesionistii in dat cu teodolitul studiaza la Facultatea de Geodezie din cadrul UTCB ; similar cei cu instalatiile, utilajele, etc. Fiecare specializare cu facultatea ei ; cel putin asa era pe vremea mea taica;).
Dar eu cred ca batem apa in piua degeaba ; procentual conteaza mai putin titlul de pe diploma decat materiile care apar in foaia matricola ; de fapt acele cursuri studiate sunt comparate si echivalate de VET... or whatever.
Asa ca atentie mare la traducator !!! Sa nu va treziti ca va traduce mot-a-mot fiecare cuvant din titlul cursului fara sa tina seama de semnificatia intregului.
De exemplu: materia denumita comunist "Geodezie cu sateliti" mi-a fost tradusa tractoristic "Geodesy with satellites" cand de fapt cursul ar trebui tradus "GPS surveying" caci despre asta e vorba. Il mai echivaleaza cucu daca e tradus asa!

Sus

MesajScris: 28 Feb 2010, 12:38 
Neconectat
Membru Senior
Membru Senior

salut. multumesc pentru raspunsuri. roni, din pacate cred ca nu ai inteles. eu sunt inginer constructor, am absolvit fac de constructii, am facut toate materiile specifice: betoane, seism, dinamica, rezistenta materialelor, geotehnica si fundatii, practica pe santier etc.; insa, in afara de acestea am avut si cateva cursuri de management, contabilitate si alte balarii din astea; eu am drept de semnatura ca si constructor, insa eu ma refeream la acele materii care ne-au fost introduse pt ca voia ministerul pe vremea aia sa faca un experiment, si speram ca acele materii sa nu influenteze negativ assesementul si aplicarea ca civil engineer; in rest sunt un inginer constructor ca oricare altul.
cand am spus inginer simplu m-am referit la acei ingineri care nu au facut si balariile alea de materii pe care le-am facut eu in plus si care oricum au fost complet inutile; te rog nu o lua ca pe o ofensa. multumesc
P.S. Referitor la general manager, stii tu ceva :). Asta este functia pe care am avut-o in firma mea in ultima vreme, insa eu tot treaba de inginer am facut.

Sus

MesajScris: 28 Feb 2010, 13:08 
Neconectat
Membru Senior
Membru Senior

Salut,

Si eu am facut acele cursuri de management, economie ,.... , aste nu iti afecteaza echivalarea deloc. La mine au fost obligatorii si scrise pe foaia matricola ca seminarii. Asa ca nu cred ca tre sa iti faci griji.
Atentie, EA iti cere sa faci dova ca ai lucrat in meserie in ultimele 12 luni din 24 de luni, DIMIA iti cere sa faci dovada de lucrat in ultimii 3 din 4 ani( asa imi aduc aminte)

Sailor, http://www.ct.upt.ro/cfdp/cfdp.htm, in cadrul facultatii de constructii Timisoara, este si sectia cadastru.
La noi la constructii am avut doar un an curs de topografie-anul 1. Bafta mare

Sus

MesajScris: 28 Feb 2010, 13:46 
Neconectat
Membru Senior
Membru Senior

multumesc roni. "3 ani din ultimii 4 munciti" mi se pare ca nu este o conditie eliminatorie, ci ti se mai acorda niste puncte daca o indeplinesti.

Sus

MesajScris: 28 Feb 2010, 13:55 
Neconectat
Membru Senior
Membru Senior

da, 60 de puncte, daca nu iei doar 50 puncte.
Bafta

Sus

MesajScris: 28 Feb 2010, 14:29 
Neconectat
Membru Senior
Membru Senior

agdala15 scrie:
multumesc roni. "3 ani din ultimii 4 munciti" mi se pare ca nu este o conditie eliminatorie, ci ti se mai acorda niste puncte daca o indeplinesti.

Vezi aici: http://www.immi.gov.au/skilled/general- ... licant.htm

Sus

MesajScris: 28 Feb 2010, 17:29 
Neconectat
Membru Senior
Membru Senior

Roni scrie:

Sailor, http://www.ct.upt.ro/cfdp/cfdp.htm, in cadrul facultatii de constructii Timisoara, este si sectia cadastru.
La noi la constructii am avut doar un an curs de topografie-anul 1. Bafta mare

Da , scuze , ai dreptate; ma gandeam strict la UTCB.

Sus

MesajScris: 01 Mar 2010, 05:03 
Neconectat
Membru Senior
Membru Senior

No problem!

Sus

MesajScris: 03 Mar 2010, 05:12 
Neconectat
Membru Senior
Membru Senior

De astazi am deveni membru al Engineers Australia. Procedura este relativ simpla din moment ce ai assessmentul facut. Urmatorul pas este mult mai interesant: Chartered Status. Sper ca in 2-3 luni voi aplica si pt Chartered Professional Engineer (CPEng).

Sus

MesajScris: 03 Mar 2010, 12:52 
Neconectat
Nou venit
Nou venit

Bravo!Felicitari.

Cum e in Perth ca petrolist? :) Ai gasit ceva pe domeniu?

P.S. Mult succes!O sa vina ziua sa ajung si eu acolo, iar succesul tau nu face decat sa-mi dea mai mult curaj si o speranta la o viata mai buna.

Sus

MesajScris: 09 Mar 2010, 19:47 
Neconectat
Nou venit
Nou venit

un episod de cariera se poate face din ce am facut la dizertatia de master???

Sus

MesajScris: 09 Mar 2010, 23:21 
Neconectat
Membru Senior
Membru Senior

De ce nu, iar daca proiectul tau contine si o parte practica si mai bine. Vezi cerintele si pune problema sanatos sa indeplinesti cat mai multe.

Succes,

Sus

MesajScris: 09 Mar 2010, 23:55 
Neconectat
Nou venit
Nou venit

Lucian78 scrie:
De ce nu, iar daca proiectul tau contine si o parte practica si mai bine. Vezi cerintele si pune problema sanatos sa indeplinesti cat mai multe.

Succes,

si sper ca ii suficienta diploma de master ,..., nu mai trebuie ceva referinta de la profesor nu? proiectul ii legat de canalizare si statii de tratare a apei

Sus

MesajScris: 10 Mar 2010, 03:56 
Neconectat
Membru Senior
Membru Senior

ynhrs scrie:
si sper ca ii suficienta diploma de master ,..., nu mai trebuie ceva referinta de la profesor nu? proiectul ii legat de canalizare si statii de tratare a apei

Nu se cer recomandari la Careers Episodes. Vezi: OVERSEAS QUALIFICATIONS ASSESSMENT KIT de la EAust. Recomandari iti trebuie doar pentru fiecare experienta profesionala trecuta in CV.

Sus

AfiÅŸează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 410 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 28  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]