Board index
Acum este 07 Sep 2010, 03:15

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 159 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: permisul de conducere, inmatriculari in Australia
MesajScris: 02 Noi 2005, 00:56 
Neconectat
Membru Senior
Membru Senior

voi ati patit la fel?
v-au taiat permisele din Romania dupa ce ati dat examenul de conducere aici?
mi se pare numai mie sau chiar e un pi cam ilegal sa-ti deterioreze un document emis de o autoritate din alta tara?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: 02 Noi 2005, 01:07 
Neconectat
Membru Senior
Membru Senior

Si pe al meu l-au taiat :? , nu stiu de ce.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: 02 Noi 2005, 03:07 
Neconectat
Membru Senior
Membru Senior

ce stat?
Aici in QLD eu am folosit permisul NZ pe care mi l-au dat inapoi bine mersi; acest permis e inca valabil in NZ, doar e ilegal sa-l folosesc aici. In USA am preferat sa foloses acest permis pentru ca am calatorit pe pasaport NZez, ar fi fost cred ciudat sa ma legitimez cu permis AU si pasaport NZ (cred ca ma bagau la "atentie suplimentara":))
E de asemenea ilegal sa folosesti un permis de alt stat dupa ce ti-ai schimbat resedinta.
Nu cred ca e legal sa ti-l taie, mi se pare bizar.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: 02 Noi 2005, 03:14 
Neconectat
Membru Senior
Membru Senior

Permisele noastre in NSW le-au taiat.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: 02 Noi 2005, 07:58 
Neconectat
Membru Senior
Membru Senior

In SA, mi-a zis ca pot sa-l pastrez ca amintire desi in regulamente parca scrie ca trebuie predat.Oricum merge la dosarul cu amintiri :) .Dan

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: 02 Noi 2005, 08:09 
Neconectat
Membru Senior
Membru Senior

pai in regulamment scrie ca trebuie ca ti-l tipleze... dar apucase sa bage foarfeca in el :(
oricum ne vom"razboi " cu ei ca mai are de dat o data examenul ca nu a reusit sa-l treaca....

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: 02 Noi 2005, 12:28 
Neconectat
Membru Senior
Membru Senior

Noua nu ni le-a cerut nimeni...decit sa la vada cind am mers sa dam testul teoretic., insa le-am primit inapoi neatinse.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: 02 Noi 2005, 13:20 
Neconectat
Membru Senior
Membru Senior

Noua ni le-au perforat. Cred ca asta e practica in Vic, dupa ce-ti iei permis aici.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: 02 Noi 2005, 16:19 
Neconectat
Membru Junior
Membru Junior

care e logica la miscarea asta? de ce sa fie ilegal sa ai 2 permise de conducere?

sunt cetatean roman, am dat examen pentru permis => ca e al meu. e ilegal sa-l folosesc altundeva decat in romania (presupunand ca nu e recunoscut decat in .ro), dar nu e ilegal sa-l detin in alte tari. daca ma intorc in romania si vreau sa conduc ceva dupa o vreme?

Sus

Subiectul mesajului: Re: permisul de conducere
MesajScris: 03 Noi 2005, 01:03 
Neconectat
Membru Senior
Membru Senior

maricris scrie:
voi ati patit la fel?
v-au taiat permisele din Romania dupa ce ati dat examenul de conducere aici?
mi se pare numai mie sau chiar e un pi cam ilegal sa-ti deterioreze un document emis de o autoritate din alta tara?

Nu e ilegal, pentru ca ti-a fost emis un alt carnet de conducere. Si pentru ca asta tine nu de drepturile de cetatean, ci de rezident. Iar tu esti rezident permanent in Australia, nu in Romania.

Pe la noi se perforeaza :lol:

---Din bucata mea de paine, am hranit un om s'un caine...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: 03 Noi 2005, 01:15 
Neconectat
Membru Senior
Membru Senior

mariusursache scrie:
care e logica la miscarea asta? de ce sa fie ilegal sa ai 2 permise de conducere?

sunt cetatean roman, am dat examen pentru permis => ca e al meu. e ilegal sa-l folosesc altundeva decat in romania (presupunand ca nu e recunoscut decat in .ro), dar nu e ilegal sa-l detin in alte tari. daca ma intorc in romania si vreau sa conduc ceva dupa o vreme?

Dupe ce ai carnetul aici, poti face cerere pentru carnet de conducere international, fara sa mai dai vreun examen, bineinteles. Si cu cel international poti conducere oriunde in lume, deci si in Ro. Nu vad de ce ar fi o problema ca cel romanesc iti e perforat...

---Din bucata mea de paine, am hranit un om s'un caine...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: 03 Noi 2005, 09:39 
Neconectat
Membru Senior
Membru Senior

De la o posta se vede ca este o prostie sa iti distruga permisul de conducere din Romania. Nimeni nu ar trebui sa aiba dretpul sa distruga un act romanesc unei persoane care este cetatean roman, decat statul roman. Nici nu inteleg logica, ce are permisul australian cu cel romanesc sau cu alte permise de conducere din orice tara. Iarasi nu inteleg cum de trebuie sa mentionezi ca ai un astfel de act eliberat de tara al carei cetatean esti din moment ce iti obtii permisul australian pe baza unor examene.

Eu personal detin in acest moment doua permise de conducere: cel romanesc si cel cipriot obtinut in baza unui test teoretic si practic, si ambele sunt inca valabile. De curand cipriotii au schimbat un pic procedura pentru romanii rezidenti de aici, in sensul ca cine vrea poate sa isi schimbe permisul romanesc cu unul cipriot, FARA EXAMEN, caz in care cel romanesc este retinut si trimis la Bucuresti, de unde poate fi recuperat la intoarcerea in tara, ceea ce mie tot o prostie mi se pare (dar mai mica decat asta de care vorbiti voi aici), dar tot nu iti distrug actul. Dar si asta face numai cine vrea. Cine isi obtine permisul cipriot in baza unui examen insa nu trebuie sa predea permisul romanesc pentru a fi "perforat".

Cat de ilegal este? Eu tind sa cred ca nu este prea legal, dar cine stie... logic oricum nu este. Sa presupunem ca sunt persoane care au emigrat si care se satura dupa primul an greu de Australia si vor sa se intoarca acasa, in acest caz trebuie sa isi obtina actul acela din nou, si cred ca vor putea face asta doar pe baza unei declaratii cum ca a fost pierdut sau distrus, plus ca trebuie sa plateasca din nou taxele pentru elberarea unuia nou.

Si acum intrebare: daca cineva merge acasa in concediu dupa cativa ani si cand este in Romania is reface permisul (pentru ca asa vrea el/ea, sau pur si simplu pentru ca poate) cand termina concediul si se intoarce in Au trebuie sa isi autodistruga noul permis romanesc? :D Sau sa anunte autoritatile australiene: "eu iar am permis romanesc, desi am si unul australian.... poftim, luati de perforati". :D

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: 03 Noi 2005, 09:44 
Neconectat
Membru Senior
Membru Senior

Cre' ca e legat de puncte.. sa nu conduci pe ala romanesc dupa ce ai terminat punctele

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: 03 Noi 2005, 09:47 
Neconectat
Membru Senior
Membru Senior

Ce sa inteleg, ca din momentul in care iti iei carnetul de conducere australian, obtii ceva puncte? Unde se contorizeaza acestea?La ce folosesc?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: 03 Noi 2005, 09:54 
Neconectat
Membru Senior
Membru Senior

Cred ca vorbeste de sistemul de puncte obinute odata cu fiecare greseala pe care o face cineva. La un anumit numar de puncte obtinute intr-o anumita perioada ti se suspenda permisul. Mda, asta ar fi o oarecare explictie logica, si nu prea. Pentru ca presupun ca nu poti sa condci cu un permis strain in Australia cat vrei, adica dupa vre-o 6 luni de rezidenta (nu stiu, zic sic si eu o cifra) nu ar mai trebui sa te lase sa conduci cu permis din alta tara.

Sus

AfiÅŸează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 159 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]