De la o posta se vede ca este o prostie sa iti distruga permisul de conducere din Romania. Nimeni nu ar trebui sa aiba dretpul sa distruga un act romanesc unei persoane care este cetatean roman, decat statul roman. Nici nu inteleg logica, ce are permisul australian cu cel romanesc sau cu alte permise de conducere din orice tara. Iarasi nu inteleg cum de trebuie sa mentionezi ca ai un astfel de act eliberat de tara al carei cetatean esti din moment ce iti obtii permisul australian pe baza unor examene.
Eu personal detin in acest moment doua permise de conducere: cel romanesc si cel cipriot obtinut in baza unui test teoretic si practic, si ambele sunt inca valabile. De curand cipriotii au schimbat un pic procedura pentru romanii rezidenti de aici, in sensul ca cine vrea poate sa isi schimbe permisul romanesc cu unul cipriot, FARA EXAMEN, caz in care cel romanesc este retinut si trimis la Bucuresti, de unde poate fi recuperat la intoarcerea in tara, ceea ce mie tot o prostie mi se pare (dar mai mica decat asta de care vorbiti voi aici), dar tot nu iti distrug actul. Dar si asta face numai cine vrea. Cine isi obtine permisul cipriot in baza unui examen insa nu trebuie sa predea permisul romanesc pentru a fi "perforat".
Cat de ilegal este? Eu tind sa cred ca nu este prea legal, dar cine stie... logic oricum nu este. Sa presupunem ca sunt persoane care au emigrat si care se satura dupa primul an greu de Australia si vor sa se intoarca acasa, in acest caz trebuie sa isi obtina actul acela din nou, si cred ca vor putea face asta doar pe baza unei declaratii cum ca a fost pierdut sau distrus, plus ca trebuie sa plateasca din nou taxele pentru elberarea unuia nou.
Si acum intrebare: daca cineva merge acasa in concediu dupa cativa ani si cand este in Romania is reface permisul (pentru ca asa vrea el/ea, sau pur si simplu pentru ca poate) cand termina concediul si se intoarce in Au trebuie sa isi autodistruga noul permis romanesc?

Sau sa anunte autoritatile australiene: "eu iar am permis romanesc, desi am si unul australian.... poftim, luati de perforati".