Raspuns 1
Eu personal nu am aplicat pt tata pt viza de vizita, ci pt rezidenta direct ... dar am cativa amici si cunostinte care si-au adus parintii cu viza de vizita de familie (cea sponsorizata). din cate stiu in afara de formulare (care sa gasesc pe site-ul oficial, fireste) si o scrisoare de invitatie formala (de ex ii scrii mamei tale ca o inviti, care ar fi motivul - petrecerea sarbatorilor impreuna bla bla, dar o concepi ca si cum ai avea in CC DIMIA), eventual payslips care sa demonstreze ca aveti un venit, am auzit de parinti care au pus copii dupa cupoanele de pensie (ca au si ei venit) sau dovada detinerii unei proprietati in tara.
Sigur ca este mai bine sa te ocupi tu, numai ca formularul va trebuie totusi semnat de mama ta, in calitate de aplicant.
am inteles ca la vizele de turist (indiferent de natura lor) procesarea (la Belgrad) dureaza cam in jur de o luna. la voi e posibil sa fie ceva mai mult, sa va ceara si medicalele, iar din ce citezi tu acolo, si eu inteleg la fel, ca poate merge cu acel formular la doctorul de familie de care apartine ...
bafta multa!
p.s. nu uitati de asigurarea medicala pt mama, odata cu biletul de avion! in plus, ti-as recomanda sa faci de pe acum o rezervare (pe care o poti atasa in copie la dosar, cu explicatia ca doriti viza cam in perioada aia), e destul de aglomerat de sarbatori, sa nu aveti surprize cu locurile
Raspuns 2
salut! citeste aici :
http://www.emigrare.info/forum/viewtopic.php?t=1693
Raspuns 3
eu i-am adus pe ai mei cu viza simpla de turist, la fel a venit si soacra mea anul trecut; vizita medicala se face la un panel doctor, nu la medicul de familie.
aplicatiile le-am pregatit eu in ciorna si ei le-au transcris, le-au semnat si le-au trimis la Belgrad impreuna cu scrisoare de invitatie scrisa de mine, scrisori de la angajatori cum ca lucram amindoi, ce venituri avem, etc, un payslip, copie dupa certificatul de cetatean (in cazul tau - copie dupa viza de rezident permanent), formularele de pe pagina Ambasadei din Belgrad, cupoane de pensie, copie dupa contractul pe casa...cam asta;
ca sa ai lista completa cu ce se cere trimite un email la Ambasada de la Belgrad si solicita documentele necesare vizei de turist; e vei primi pe email in maxim 2 zile. Prima data de regula iti vine un auto-reply , pe urma ti se va raspunde.
Raspuns 4
Si noi tot cu viza de vizita am adus pe maica-mea si apoi pe cumnata-mea.
La maica-mea a durat procesarea mai mult din cauza ca trebuie platit la banca in Romania echivalentul a 70 aud dar cei de la Belgrad au avut alt curs si lipseau 5 euro si pana i-au scris sa-i ceara si banii aia Rolling Eyes , pana a trimis banii, a durat.
La cumnata-mea am platit noi de aici cei 70 aud si am trimis chitanta si procesarea a durat 2 saptamani si a verificat-o la lucru