Board index
Acum este 07 Sep 2010, 03:43

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 194 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3, 4, 5 ... 13  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: TRA
MesajScris: 15 Sep 2006, 13:53 
Neconectat
Membru Senior
Membru Senior

Am si eu o intrebare pentru cei care ati facut asses -ul la TRA: dosarul pentru acreditarea meseriei trebuie sa contina: copii legalizate si traduse ale Certif. de nastere, Pasaportului, Diplome de la cursuri de specializare si Dovada experientei de munca, 2 foto pasaport, Fisa de pe site-ul TRA, printata si completata +dovada ca am platit taxa de procesare (300AUD). E corect asa, mai trebuie ceva?
Cum platesc, cu numerar direct la banca in contul TRA sau trebuie sa folosesc o carte de debit (daca DA, ce tip), si prin ce banca? Mii de multumiri.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: 15 Sep 2006, 13:56 
Neconectat
Membru Senior
Membru Senior

Pentru Dovada experientei de munca sunt suficiente recomandarile de la locurile de munca sau sa anexez si copiile statelor de plata aferente? Am inteles ca nu este relevanta pe australieni Cartea de Munca romaneasca.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: 15 Sep 2006, 14:56 
Neconectat
Membru Senior
Membru Senior

Cea mai importanta piesa la dosarul TRA este formularul lor de aplicare. Acolo in formular gasesti un pasaj in care trebuie sa-ti descrii meseria cu lux de amanunte. Nu te limita numai la pagina aceea, scrie cat poti tu de mult (ataseaza pagini in plus).
Practic, incearca sa descrii ce faci la lucru, unei persoane care nu cunoaste, dar care vrei sa inteleaga ce faci tu.
Informatii legate de programul de lucru, cand incepi, cand termini, daca munca implica teren sau relatii cu clientii, ce operatii faci, ce taskuri apar mai frecvent, sunt esentiale. Sotul meu a descris cu lux de amanunte 2 tipuri de lucrari pe care le facea mai des, pentru exemplificare.
Zice acolo sa scrii si despre uneltele si instrumentele folosite, da detalii, chiar daca vorbesti de surubelnite, cuttere, spatule si alte chestii de bun simt (enumera cat mai multe).
La materiale la fel, ce compozitii au, la ce temperaturi se folosesc, cum se combina, ce trebuie sa rezulte, etc.
Foarte multe detalii TEHNICE, evident specifice meseriei. Stiu sigur ca nu e suficient sa scrii o pagina, ci cateva. Aceasta descriere este cheia succesului unui dosar TRA. Asa ca nu o trata superficial.
Cum noi am depus dosarul acum vreun an jumate, nu mai stiu sigur daca astea sunt toate actele, poate iti va raspunde cineva care a trimis mai recent.
Iar detalii legate de plata, gasesti chiar mai jos, la sectiunea Australia, s-a discutat pe marginea lor acum cateva zile.
Bafta,
Iulia

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: 15 Sep 2006, 15:34 
Neconectat
Membru Senior
Membru Senior

ce pot sa-ti mai zic, certificatul de calificare, daca ai facut liceul, faculatea, cursuri pentru specializare in jobul tau, referite de la locurile de munca in care ai lucrat in meseria pe care vrei sa o echivalezi, cu antet, semnatura, stampila, nume/prenume, functie, date de contact, certificatul de nastere sau pasaportul (nu amandoua), 2 poze recente (max. 6 luni), si cum a zis si Iulia descrierea jobului este foarte importanta. Noi am mai atasat 5 pagini. Toate actele LEGALIZATE si TRADUSE si copie dupa cele in romana atasate la legalizarea si traducerea lor. Noi am trimis din nou azi actele, deoarece dovada de plata nu era corecta. Detaliile de plata cum a am mai scris si intr-un mail mai jos putin... de unde ai postat tu sunt:
Account Name – Dept of Employment and Workplace Relations
Bank – Reserve Bank of Australia
20-22 London Circuit
Canberra ACT Australia 2601
Account No – 11137-2
BSB No 092-009 (Swift, IBAN)
Acestea sunt toate datele de plata catre ei si daca esti intrebata de vre-o banca de codul IBAN, sa stii ca ei nu au la fel ca al nostru 12 cifre, cum am patit eu si a trebuit sa le scriu si sa aflu tot de la ei ca nu au. Este o conditie obligatorie doar ptr Europa, asa am mai auzit dela alta banca.

Noi am facut plata prin Transilvania, sincer nu ti-o recomand, din cauza faptului ca ei sunt motivul principal pentru care s-au intors actele. NU am primit dovezile de plata (toate), mai exact SWIFT-ul final. Iar scuza tipei a fost.....Dar ce nu vi l-am dat?......Iti dai seama ca imi vinea sa o mananc prin telefon......dar in fine....poti si prin BCR dar sa fi foarte atenta la documentele pe care le primesti....trebuie sa ai SWIFT-ul (eu la Transilvania am primit 2, unul Intermediary Message SWIFT si unul final care l-am primit abia ieri, noi facand plata din 29 august , care era si cel mai important) si o foaie verde - plata externa. Toate astea noi le-am pus in plic impreuna cu actele si le-am trimis azi din nou.
Eu am trimis mail catre ei cu aceste 3 dovezi scanate si facute in PDF si am primit ok de la ei, acum sa vedem....ce o fi mai departe....daca te mai pot ajuta cu ceva ...te rog sa-mi spui.....apropo si eu sunt Bucuresti daca vrei putem vb pe mess sau tel mai usor....Bafta!

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: 15 Sep 2006, 15:51 
Neconectat
Membru Senior
Membru Senior

Multumesc, fetelor, nu ma asteptam la asa promptitudine. Sigur, Katalina, o sa-ti las pe PM ip-ul meu de Mess, abia astept sa vorbim, mai ales ca suntem cam la acelasi "capitol" cu trimisul actelor. Iulia, multumesc pentru sugestia cu descrierea amanuntita a meseriei, ma gandeam eu la ceva mai detaliat dar nu eram sigura.

Mai am o intrebare: ati tradus actele undeva anume, sau merge la orice traducator atestat din oras? Va pup dulce, ne mai auzim.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: 15 Sep 2006, 16:06 
Neconectat
Membru Senior
Membru Senior

Nu cunosc ... am tradus actele in 2 transe la 2 notari diferiti...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: 15 Sep 2006, 16:09 
Neconectat
Membru Senior
Membru Senior

cu placere, vb cand vreti tu.....

Sus

Subiectul mesajului:
Neconectat
Membru Senior
Membru Senior

Ai introdus si rezultatul la testul IELTS? L-ai sustinut inainte? Eu n-am vazut sa se ceara, poate am omis ceva...

Sus

Subiectul mesajului:
Neconectat
Membru Senior
Membru Senior

Ai introdus si rezultatul la testul IELTS? L-ai sustinut inainte? Eu n-am vazut sa se ceara, poate am omis ceva...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: 15 Sep 2006, 16:10 
Neconectat
Membru Senior
Membru Senior

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: 15 Sep 2006, 16:23 
Neconectat
Membru Senior
Membru Senior

Nu, acela se ataseaza la a doua etapa, la dosarul ptr DIMIA

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: 15 Sep 2006, 16:30 
Neconectat
Membru Senior
Membru Senior

Super, asa intelesesem si eu, dar... Ca tot nu ma simteam pregatita...sufleteste sa dau testul acum...

Te pup, mai vorbim. A, era sa omit ceva: pe site la TRA scrie "Certificat de nastere, Pasaport..." Trimit doar Certificatul, doar Pasaportul (copii, desigur), sau amandoua. Am inteles ca doar una, are importanta care...care e mai potrivita?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: 15 Sep 2006, 16:40 
Neconectat
Membru Senior
Membru Senior

Noi am pus certificatul de nastere.
Ei zic clar mai jos certificatul sau pasaportul:
3.2. Verifiable independent evidence of your identity and age; such as a birth certificate or passport;

Vezi: http://www.workplace.gov.au/NR/rdonlyre ... July06.pdf

citeste-l si vorbim....

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: 30 Sep 2006, 22:32 
Neconectat
Membru Senior
Membru Senior

Caut cu disperare pe situl de la TRA, necesarul de documente pentru 4311-11. Luni am gasit, acum nu mai dau de el. Situl care l-am salvat nu mai este. Stie cineva daca s-a modificat ceva la TRA?

Multumesc si va rog sa ma ajutati

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: 02 Oct 2006, 12:06 
Neconectat
Membru Senior
Membru Senior

E vorba de meseria de electrician generalist (General Electrician), scuze ca nu am trecut detaliat.

ravi scrie:
Caut cu disperare pe situl de la TRA, necesarul de documente pentru 4311-11. Luni am gasit, acum nu mai dau de el. Situl care l-am salvat nu mai este. Stie cineva daca s-a modificat ceva la TRA?

Multumesc si va rog sa ma ajutati

Sus

AfiÅŸează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 194 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3, 4, 5 ... 13  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]