am sa scriu aici chit ca nu cred ca sunt cea mai cunoscatoare in domeniu. Comunitate de romani, inchegata, organizata, cu manifestari culturale

sigur exista pe undeva dar eu nu o cunosc. In urma cu un an am nimerit din greseala pe un post de radio la care se difuza "ora in limba romana" (era sambata, intre 4 si 5 cred, dar nu stiu postul) si respectiva emisiune era sustinuta de comunitatea romana din Perth (asa ziceau). Am ascultat: El Zorab, Alunelu alunelu (dedicatie pentru cei mici

, a fost de vreo 3 ori pusa

) si muzica lautareasca de la foarte cunoscutii (nu de mine) artisti. Cat a tinut emisiunea s-a tot facut reclama la balul cu tombola ce se organiza in seara respectiva. Consiliul de conducere al comunitatii romane din Perth ne invita sa participam. Au spus si adresa dar nu am bagat-o in seama.
Romanii se intalnesc pe aici, mai ca vor, mai din intamplare (o bunicutza mi-a laudat purandelul in Myer auzindu-ma strigand in romaneste disperata dupa copil sa nu mai arunce toate umerasele pe jos

)...dar nu pot sa spun daca sunt intalniri/manifestari organizate/planificate ale comunitatii romanesti.
Cu siguranta ai sa-ti gasesti locusorul tau in Perth, intre romani sau nu.