Buna,
eu am sustinut examenul acum, 20-21 martie si a fost ca toate examenele IELTS, suficient de dificil.
Nu pot sa iti spun ce a fost la listening, pentru ca ulterior m-am concentrat la celelalte probe stergand compelt din minte proba anterioara.
Cred ca e foarte important sa practici listening pe materiale descarcate sau cumparate.
La reading au fost, daca imi amintesc bine, trei texte, ultimul fiind evident cel mai dificil, despre un copac din noua Zeelanda care produce "gum" si cum a fost exploatata de-a lungul timpului aceasta substanta si de catre cine. A trebuit sa alegem titluri pentru paragrafe si sa decidem in functie de niste perioade date cand s-au intamplat diverse evenimente descrise in test.
La writing ni s-a aspus ca suntem inscrisi la un curs part-time si din nefericire nu putem sa ne mai prezentam inainte de a-l finaliza. Trebuia sa ii scriem profesorului sa ii spunem despre ce curs e vorba, de ce nu ne mai putem prezenta si de ce si ce ntentionam sa facem in viitor pentru a continua cursul.
Al doilea task spunea ca datorita efectului de incalzire globala va fi nevoie sa se reduca transportul rutier (camioane si masini) si sa dezvoltam care sunt avantajele si dezavantajele la nivelul tarii noastre.
Pe masura ce scriu la subiectul asta incep sa am indoieli cu privire la ce am facut la examen, dar s-a dus, gata.
La speaking, astazi m-a intrebat despre orasul natal, cel mai interesant lucru pe care l-as recomanda vizitatorilor, despre vecini.
La long turn a trebuit sa vb despre ce fac sa ma mentin sanatoasa si daca as recomanda prietenilor sa faca acele lucruri, iar la conversatie despre aceeasi tema, atitudinea femeilor si barbatilor fata stilul de viata sanatos, ce factori ne influenteaza sanatatea, daca persoanele din ziua de azi traiesc mai sanatos decat cei din trecut.
uite si niste simulari de speaking
http://australianetwork.com/passport/Sper sa iau cat am nevoie la fiecare band si sa nu ne inatalnim la IELTS
Good luck!
Nadina