Citat:
Salut ,
Am dat primul Ielts General in sept si am luat L 8 R 6,5 W 6 si S 5,5 . Insuficient la S pentru planurile de viitor asadar in oct am dat din nou cu L 6 R 6,5 W 6 si S 5,5 .
Prima oara la Speaking , la partea de speech m-am incurcat si m-am oprit cred pe la 1 min si 20 de sec si am tacut vreo 10 sec . Apoi cred ca au fost niste incurcaturi in idei si neintelegeri ale intrebarii ( sensul ) si probabil de asta ma fost depunctat . A doua oara insa la Speaking am fost cursiv , pe subiect ( un film cu subiect real vazut de curand ) ca repetasem posibile subiecte si nici nu ma asteptam sa nu fie o diferenta fata de prima oara . Acum o sa depun contestatie si cred ca la ambele teste .
Am vazut ca unii au primit raspuns mai repede de 8 sapt .
1. Am cui sa solicit sa-mi dea o recorectare mai repede de 8 saptamani ?
2. Se corecteaza intr-adevar in Londra aceste teste sau raman toti aici ?
3. Sa fie cumva o marsavie ca pe la toti vad cate un 5,5 General sau 6,5 la Academic , un business ?
Salut,
am putina experienta cu contestatiile, una eu si doua sotia si parerea mea este ca:
1. Nu ai cui sa soliciti sa ti se corecteze mai repede de 8 saptamani, poti doar sa-i strezezi cu intrebari
2. Poate ca se corectau la Londra acum cativa ani buni dar acum am banuieli ca se corecteaza in Ro cu buna stiinata a celor de la Londra.
Vezi in acest topic cazul unui contestatnt care dupa ce a primit rezultatul a facut un mail celor de la Londra in care-i intreba daca ei i-au corectat testul. Avea aceleasi dubii ca si tine (ca si mine..) Cei de la Londra in loc de raspuns i-au forwardat mailul celor din Bucuresti!!!!
Contestatia mea (de acum trei ani) avea un nume englezesc si o semnatura cat de cat normala, pe cele ale sotiei apare doar EOR Team si doar una este semnata dar semnatura este efectiv o mazgalitura
3. Nu cred ca este o marsavie. Si eu am crezut asta dar cred ca aici intervine subiectivitatea examinatorului sau ce toane au in ziua aia sau...naiba stie.
Eu la speaking am luat odata 7 si la urmatorul examen (din cauza writingului...) surpriza...am cazut cu aceeasi examinatoare si am vorbit mult mai cursiv, fara nici o poticnire si m-am trezit cu 6,5!!! Normal ca am facut contestatie si mi-au dat 7.
Ideea este ca atunci cand ai dubii in ceea ce priveste nota, cand stii ca meritai mai mult (si esti sigur de asta) si te trezesti cu o nota mica fa contestatie.
Bafta