Board index
Acum este 07 Sep 2010, 03:17

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 13 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Intrebare punctaj IELTS
MesajScris: 05 Mar 2010, 10:32 
Neconectat
Membru Junior
Membru Junior

Salutare!

Voi sustine examenul (IELTS) pe 20 martie si as avea o intrebare cu privire la sistemul de notare. Din cate am aflat eu de pe net, pentru a lua nota 7 la reading si listening ar trebui sa raspund corect la 30 din cele 40 de intrebari.Pt. 6.5 ar trebui sa raspund corect la 28 de intrebari si tot asa...As vrea sa stiu daca ceea ce am afirmat anterior e corect, iar daca cineva are o lista completa cu notele si raspunsurile corecte aferente fiecareia, i-as fi foarte recunoscator.

PS:pana acum m-a interesat sa ma pregatesc cat mai bine pentru examen

Va multumesc anticipat!

Sus

Subiectul mesajului: Re: Intrebare punctaj IELTS
MesajScris: 05 Mar 2010, 11:10 
Neconectat
Membru Senior
Membru Senior

Salut Petrica,

Nu vad la ce iti trebuie lista asta. In examen, numai asta nu o sa ai pe cap.. sa iti inumeri cate raspunsuri ai corectin loc sa te preocupe sa raspunzi corect la cele pe care stii sigur ca sunt gresite. In plus, la listening NU ai timp sa faci asta pentru ca trebuie sa fii atent la intrebarile ce vin.

Asa ca, sfatul meu, este sa tragi la 9 pentru toate si vezi tu ce iese. :)

Sus

MesajScris: 05 Mar 2010, 11:30 
Neconectat
Membru Senior
Membru Senior

petrica1984 scrie:
Salutare!

Voi sustine examenul (IELTS) pe 20 martie si as avea o intrebare cu privire la sistemul de notare. Din cate am aflat eu de pe net, pentru a lua nota 7 la reading si listening ar trebui sa raspund corect la 30 din cele 40 de intrebari.Pt. 6.5 ar trebui sa raspund corect la 28 de intrebari si tot asa...As vrea sa stiu daca ceea ce am afirmat anterior e corect, iar daca cineva are o lista completa cu notele si raspunsurile corecte aferente fiecareia, i-as fi foarte recunoscator.

Va multumesc anticipat!

La academic ?

Iti trebuie raspuns corect la 31-32 intrebari pentru un 7 clar !
Poti lua de baza 32 raspunsuri corecte !
ADIKA, GREU ........... DE TOT !

Vă ţinem pumnii strânşi că veţi avea nevoie.......
Noi ne-am înscris pentru 17 aprilie !

Sus

MesajScris: 05 Mar 2010, 11:47 
Neconectat
Membru Junior
Membru Junior

Salutare din nou!

Ideea este ca eu fac teste acasa, mi le corectez, si in functie de cate raspunsuri corecte dau as vrea sa stiu estimativ unde ma aflu. Este evident ca in examen nu o sa stau eu sa numar raspunsurile pe care eu le consider a fi corecte. Asa cum am spus anterior, as vrea sa stiu la ce nivel ma aflu inaintea sustinerii examenului.

Sus

MesajScris: 05 Mar 2010, 11:51 
Neconectat
Membru Senior
Membru Senior

petrica1984 scrie:
Salutare!

Va multumesc anticipat!

din propria mea experienta, as putea zice ca pentru un 7 sigur, ai avea nevoie de minim 30 raspunsuri corecte.

oricum, asa cum a spus ciocan76, trebuie sa tragi pentru 9.

la listening este foarte important sa raspunzi corect la cat mai multe(de preferat la toate) din primele 20 de intrebari, astea fiind si cele mai usoare.dificultatea creste odata cu fiecare din cele 4 sectiuni.
si mare atentie la Section 4 unde va trebui sa te uiti din prima la intrebarile 31-40, nu va fi ca la celelalte 3 sectiuni.

nu este chiar asa de greu sa iei 7 la listening sau reading, fie si Academic.

si eu o sa dau pe 20 martie Ielts.

la mine nodul gordian e writing.trebuie sa iau 7.

bafta.

Sus

MesajScris: 05 Mar 2010, 13:52 
Neconectat
Membru Senior
Membru Senior

Exista un calculator pentru listening si reading. Merita incercat (orientativ): http://www.ielts-blog.com/Calculate-Iel ... Score.html

Sus

MesajScris: 20 Mar 2010, 17:59 
Neconectat

Buna.As vrea sa sustin si eu examenul de ielts pentru luna urmatoare si as dori daca se poate sa stiu de la cei care au fost la examenul din 20 martie cum a fost examenul,ce intrebari au picat,daca a fost greu,usor.Multumesc

Sus

MesajScris: 21 Mar 2010, 14:39 
Neconectat
Nou venit
Nou venit

Buna,
eu am sustinut examenul acum, 20-21 martie si a fost ca toate examenele IELTS, suficient de dificil.
Nu pot sa iti spun ce a fost la listening, pentru ca ulterior m-am concentrat la celelalte probe stergand compelt din minte proba anterioara.
Cred ca e foarte important sa practici listening pe materiale descarcate sau cumparate.
La reading au fost, daca imi amintesc bine, trei texte, ultimul fiind evident cel mai dificil, despre un copac din noua Zeelanda care produce "gum" si cum a fost exploatata de-a lungul timpului aceasta substanta si de catre cine. A trebuit sa alegem titluri pentru paragrafe si sa decidem in functie de niste perioade date cand s-au intamplat diverse evenimente descrise in test.
La writing ni s-a aspus ca suntem inscrisi la un curs part-time si din nefericire nu putem sa ne mai prezentam inainte de a-l finaliza. Trebuia sa ii scriem profesorului sa ii spunem despre ce curs e vorba, de ce nu ne mai putem prezenta si de ce si ce ntentionam sa facem in viitor pentru a continua cursul.
Al doilea task spunea ca datorita efectului de incalzire globala va fi nevoie sa se reduca transportul rutier (camioane si masini) si sa dezvoltam care sunt avantajele si dezavantajele la nivelul tarii noastre.
Pe masura ce scriu la subiectul asta incep sa am indoieli cu privire la ce am facut la examen, dar s-a dus, gata.
La speaking, astazi m-a intrebat despre orasul natal, cel mai interesant lucru pe care l-as recomanda vizitatorilor, despre vecini.
La long turn a trebuit sa vb despre ce fac sa ma mentin sanatoasa si daca as recomanda prietenilor sa faca acele lucruri, iar la conversatie despre aceeasi tema, atitudinea femeilor si barbatilor fata stilul de viata sanatos, ce factori ne influenteaza sanatatea, daca persoanele din ziua de azi traiesc mai sanatos decat cei din trecut.
uite si niste simulari de speaking

http://australianetwork.com/passport/
Sper sa iau cat am nevoie la fiecare band si sa nu ne inatalnim la IELTS
Good luck!
Nadina

Sus

MesajScris: 21 Mar 2010, 17:23 
Neconectat
Membru Senior
Membru Senior

Am fost si eu acolo ieri si azi ; subiectele la listening,reading si writing au fost cele de mai sus iar la speaking mi-a picat pe card sa vorbesc despre o familie pe care o admir si cu care am legaturi; cine sunt, de ce ii admir si ce legaturi am cu ei. In rest, daca imi place sa gatesc, ce sunete din natura imi plac, ce sunete din copilarie imi trezesc amintiri placute, ce parere am despre atitudinea copiilor fata de parinti in ziua de azi comparativ cu cea din trecut si invers, despre atitudinea parintilor. Si cam atat imi amintesc, a trecut totul prea repede, am turuit de trebuia tipa (o romanca) sa ma opreasca.
Din pacate desi la speaking m-am descurcat, la listening & reading am excelat , in schimb la writing am facut-o cu totul si cu totul de oaie. Nici 5 nu cred ca iau ! Am consumat doua treimi din timp pe scrisoare si la eseu am intrat in criza de timp , am batut campii pe langa subiect si am scris cu picioarele, foaia plina de stersaturi si doar 50% completata.
Asa ca ne vedem peste trei luni :(
Ca si sfat... simulati cat mai multe scrisori si eseuri acasa fratilor pentru ca acolo fiecare minutel conteaza ! Si nu uitati sa incepeti cu eseul . Altfel ajungeti ca mine, sa fiti obligati sa mai petreceti inca trei luni in cloaca asta.
Bafta!

Sus

MesajScris: 21 Mar 2010, 19:06 
Neconectat
Membru Senior
Membru Senior

tineam eu bine minte ca am postat acum o suta de ani grila de punctaj.

Uite aici:
viewtopic.php?f=6&t=616

Sus

MesajScris: 21 Mar 2010, 21:57 
Neconectat
Membru Senior
Membru Senior

Vezi ca poti sa te inscri pe 23-24 martie (marti,miercuri) daca sti ca nu ai facut mare lucru si dai testul in mai. http://www.britishcouncil.org/ro/romani ... -dates.htm
Bafta !

Sus

MesajScris: 21 Mar 2010, 22:22 
Neconectat
Membru Senior
Membru Senior

borkanel scrie:
Vezi ca poti sa te inscri pe 23-24 martie (marti,miercuri) daca sti ca nu ai facut mare lucru si dai testul in mai. http://www.britishcouncil.org/ro/romani ... -dates.htm
Bafta !

Borkanele, dau o bere daca e adevarat ca pot sa-l re-sustin asa de repede! :D
Nu stiu de unde pisici imi ramasese in minte faptul ca nu poti da un nou examen decat la minimum 3 luni de la precedentul... Am cautat acum tot site-ul de la British Council si n-am gasit scrisa regula nicaieri .
Si totusi , de unde am aceasta informatie in subconstient ? Poate de pe forum ?

Sus

MesajScris: 21 Mar 2010, 23:14 
Neconectat
Membru Senior
Membru Senior

Sailor scrie:
...Poate de pe forum ?

De pe forum cred. Pentru ca asta este o premiera: pana acum se faceau inscrierile pentru urmatoarea sesiune de examene si apoi, dupa incheierea inscrierilor, la cateva zile se dadeau rezultatele. Astfel daca nu luai examenul trebuia sa astepti sa treaca o sesiune de examene si apoi te puteai inscrie. Faptul ca acum dau rezultatele si APOI se fac inscrierile este un mare avantaj.

Multa bafta.

Sus

AfiÅŸează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 13 mesaje ] 

Ora este UTC + 2 [ DST ]