Am fost acum o saptamana intr-un parc national ( padure tropicala ) in Queensland unde am ales o poteca care ducea spre un rau. Am mers cam o ora pana la el ca o floare, fluierand si uitandu-am dupa pasari. La intoarcere insa, am auzit o bufnitura. Cam la 20 de metri de mine cazuse din copac ceva destul de mare. Deja incremenisem si ma treceau transpiratiile. Am vazut apoi, din acelasi copac ca mai cade ceva destul de mare si lunguietz. Apoi, ambele creaturi s-au "ridicat in picioare", adica doar capul li se vedea din iarba. Erau doua iguane lungi de pana intr-un metru ( cel putin asa mi se pare din poza pe care le-am facut-o mai apoi...de la departare ). Una a incercat sa se suie inapoi in copac, insa a alunecat si a bufnit in iarba. S-a repezit apoi spre un copac ce se afla intre mine si ea. In momentul ala, deja cred ca in 2 secunde sarisem 10 metrii inapoi

. Am vazut ca se urca in copac, apoi am vazut si cealalta igiana ca se urca in acelasi copac. Tot ce va povestesc, nu cred ca a durat mai mult de 20 de secunde. M-a socat viteza pe care o aveau, in ciuda picioarelor scurte, si mai ales faptul ca in 5 secunde deja erau in varful copacului - viteza pe verticala fiind cam aceiasi cu cea pe orizontala. In fine... am parasit poteca...am facut un ocol cam de 30 de metri fata de copacul cu pricina si m-am intors pe poteca. Pana la masina am mers cu inima ca un purice si cu un bat in maini...just in case. Nu a fost mare aventura, insa e bie uneori sa simti adrenalina cum iti activeaza simturile.
In alta ordine de idei... nu prea am auzit de animale salbatice in orase...aa... am vazut iepuri sau soricei... dar nu pradatori. De serpi imi povestea cineva ca s-ar fi trezit cu ei in casa, dar asta se intampla la o ferma de animale, departe de oras.
Daca mai are cineva intamplari de povestit...nu cred ca ar fi rau un schimb de experienta.
Bafta.
M.