Board index
Acum este 07 Sep 2010, 03:50

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 91 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: PAIANJENI, SERPI SI ALTE TARANTULE
MesajScris: 28 Oct 2007, 01:02 
Neconectat
Nou venit
Nou venit

poate cineva sa confirme care e situatia on AU? ma gandesc ca in syndey nu ar trebui sa am probleme ca doar e oras mare, poluat, nu rezista decat humans acolo. pe aici se fac mistouri la jay leno ca sunt paianjeni care ies din buda...

Sus

Subiectul mesajului: Re: PAIANJENI, SERPI SI ALTE TARANTULE
MesajScris: 28 Oct 2007, 10:11 
Neconectat
Membru Senior
Membru Senior

jeanvaljean scrie:
poate cineva sa confirme care e situatia on AU? ma gandesc ca in syndey nu ar trebui sa am probleme ca doar e oras mare, poluat, nu rezista decat humans acolo. pe aici se fac mistouri la jay leno ca sunt paianjeni care ies din buda...

Ehh, astea sunt cazurile fericite :lol: . Mai delicat este cand ies deodata 2 sau 3 dintre cei mai veninosi serpi din lume si te ciupesc de toate alea ca in filmele horror :wink:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: 28 Oct 2007, 13:28 
Neconectat
Membru Senior
Membru Senior

Am fost acum o saptamana intr-un parc national ( padure tropicala ) in Queensland unde am ales o poteca care ducea spre un rau. Am mers cam o ora pana la el ca o floare, fluierand si uitandu-am dupa pasari. La intoarcere insa, am auzit o bufnitura. Cam la 20 de metri de mine cazuse din copac ceva destul de mare. Deja incremenisem si ma treceau transpiratiile. Am vazut apoi, din acelasi copac ca mai cade ceva destul de mare si lunguietz. Apoi, ambele creaturi s-au "ridicat in picioare", adica doar capul li se vedea din iarba. Erau doua iguane lungi de pana intr-un metru ( cel putin asa mi se pare din poza pe care le-am facut-o mai apoi...de la departare ). Una a incercat sa se suie inapoi in copac, insa a alunecat si a bufnit in iarba. S-a repezit apoi spre un copac ce se afla intre mine si ea. In momentul ala, deja cred ca in 2 secunde sarisem 10 metrii inapoi :D . Am vazut ca se urca in copac, apoi am vazut si cealalta igiana ca se urca in acelasi copac. Tot ce va povestesc, nu cred ca a durat mai mult de 20 de secunde. M-a socat viteza pe care o aveau, in ciuda picioarelor scurte, si mai ales faptul ca in 5 secunde deja erau in varful copacului - viteza pe verticala fiind cam aceiasi cu cea pe orizontala. In fine... am parasit poteca...am facut un ocol cam de 30 de metri fata de copacul cu pricina si m-am intors pe poteca. Pana la masina am mers cu inima ca un purice si cu un bat in maini...just in case. Nu a fost mare aventura, insa e bie uneori sa simti adrenalina cum iti activeaza simturile.
In alta ordine de idei... nu prea am auzit de animale salbatice in orase...aa... am vazut iepuri sau soricei... dar nu pradatori. De serpi imi povestea cineva ca s-ar fi trezit cu ei in casa, dar asta se intampla la o ferma de animale, departe de oras.
Daca mai are cineva intamplari de povestit...nu cred ca ar fi rau un schimb de experienta.

Bafta.

M.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: 28 Oct 2007, 18:32 
Neconectat
Nou venit
Nou venit

melania, multumesc pt raspuns.

eastbam, mistouri ieftine sa faci unde se cauta prietene, nu asta urmaream prin intrebarea mea. uite daca stii sa citesti ce mai zic alti oameni civilizati, ca sa intelegi de ce pierd vremea sa intreb.

http://kookaburra2.livejournal.com/3075.html
http://kookaburra2.livejournal.com/7120.html
http://www.shaunandkristen.com/upload/2 ... G_2418.jpg

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: 29 Oct 2007, 00:29 
Neconectat
Membru Senior
Membru Senior

jeanvaljean scrie:
eastbam, mistouri ieftine sa faci unde se cauta prietene, nu asta urmaream prin intrebarea mea. [...]

jeanvaljean scrie:

exista si un spray, iti dai cu el si nu mai iesi la buda :lol:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: 29 Oct 2007, 05:25 
Neconectat
Membru Senior
Membru Senior

Salut,
Saptamana trecuta am vazut primul sarpe in Perth.
In curtea din spatele birourilor se aciuase un Sarpe Tigru (Veninos) de aproximativ 1-1.5m. Bine inteles toata lumea a dat buluc sa vada minunea cu toate ca am fost avertizati sa nu ne incercam norocul. Pana la urma o firma specializata a venit si la luat, asta a fost tot. Din cate am inteles eu nu este un lucru obisnuit sa vezi astfel de serpi in oras. Pe de alta parte paianjeni tip "red back" sunt destul de normali, mai ales daca ai multa verdeata si chiar piscina.
Bafta!

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: 29 Oct 2007, 11:18 
Neconectat
Membru Senior
Membru Senior

Si in Syd poti gasi cate un paianjen in apartament...Eu am gasit noaptea unul pe hol in drum spre toaleta, mi s-a parut ca e ceva negru, zic e un gunoi ceva, o scama , sa o iau. Am aprins totusi lumina, era un white tailed spider :lol: , cam lenes el asa, nu e prea sprinten dar daca te musca nu e bine, dc calci pe el din greseala. L-am studiat, i-am dat la cap si gata...Am mai gasit unul si in balcon. Era o zona mai cu verdeata dar desi nu era parter urca totusi. Dai cu spray in balcon si la rame si tre sa fie ok....eventual cu alifie pe tine ca sa fi sigur :lol:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: 29 Oct 2007, 13:31 
Neconectat
Membru Senior
Membru Senior

si eu am gasit pe perete un huntsman ieri - i-am dat cu spray si gata...asta se intimpla de max 2 ori pe an.
in rest dam cu subtanta anti insecte, pe linga casa cam odata la 6 luni si nu avem probleme. Pina si gradinarit mai fac fara manusi, nu sint chiar asa de speriata de paianjeni acum.
Recunosc insa ca mi-e frica de serpi insa nu am avut ocazia sa ii vad decit in acvarii pina acum. Daca ai casa mai " la tara" la periferie, sau in country sint mai multe sanse sa te intilnesti cu ei, altfel nu prea.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: 29 Oct 2007, 13:46 
Neconectat
Membru Senior
Membru Senior

white tailed gasesc de cateva ori pe an in casa, odata chiar in pat, red back am gasit pe langa casa..

nu e musia sa fii la tara sa ai parte de serpi. Vara trecuta au prins unul in East St Kilda intr-un parc (Alma Park) nu departe de un loc de joaca pt copii, iar prin Ivanhoe, Abbotsford, pe malul Yarrei sunt vazuti destul de des. Tin minte ca acum vreo 2 ani a murit o batranica din Ivanhoe muscata de sarpe in timp ce curata gardul verde. Acum cativa ani au prins unul in CBD intr-o librarie. In Jells Park sunt, in Braeside,Paterson Lakes... in general prin parcuri mai maricele, pe langa ape..

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: 29 Oct 2007, 21:26 
Neconectat
Nou venit
Nou venit

hmm, interesant. deci e ceva adevar in zvonurile alea. de ce naiba nu ii extermina? unde locuiesc eu acum in US era mama mlastinii acum 100 ani cand ii deportau pe indieni aici sa-i imputineze, si acum vreau sa zic ca faci jogging la orice ora din zi/seara, si un tantar nu vezi...doar niste sopirle mici, noles se mai catara pe balcon.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: 29 Oct 2007, 22:12 
Neconectat
Membru Senior
Membru Senior

de ce sa le extermini? mama iei de treaba, ce ti-au facut animalele alea? nici mie nu imi plac serpii da parca nu i-as extermina. cine nu ii place sa mearga in us...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: 30 Oct 2007, 02:48 
Neconectat
Membru Senior
Membru Senior

de acord 100 percent cu alinoz....
de ce nu ii extermina?pentru ca lume in tara asta este crescut sa iubeasca si sa traiasca impreuna cu natura,este parte din Australia,este Australia....

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: 30 Oct 2007, 02:48 
Neconectat
Nou venit
Nou venit

sincer nu cred ca ii lasa in pace din motive de prietenie cu natura. cred ca are mai mult legatura cu ce zicea sorin ivascu in threadul cu dezamagirea.

anyway, partea buna e ca daca se strang si la ei sa vada un sarpe inseamna ca nu sunt chiar asa peste tot.
partea naspa e ca daca gasesti un paianjen in pat o data, mai dormi inainte sa scuturi perne in fiecare seara?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: 30 Oct 2007, 03:40 
Neconectat
Membru Senior
Membru Senior

sincer....nu cred ca ai idee ce inseamna prietenie cu natura dupa cum intrebi de ce animale nu sint exterminate....dar din fericire in Australia inca exista foarte mult acest sentiment...si nu cred ca multi aussies ar trai bucurosi in un loc unde totul a fost exterminat ca sa faca oameni jogging la orice ora fericiti ca nu vad nici un animal...aici se incearca sa se faca un mod de viata ca toata natura sa existe,nu doar humans cum speri tu...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: 30 Oct 2007, 05:24 
Neconectat
Membru Senior
Membru Senior

Mie mi-ar fi mai frica sa traiesc in State unde e scris in Constitutie ca ai dreptul sa porti arma ( si lumea o ia de buna si poarta !!!) si unde copilul meu probabil ar trebui sa fie scanat ca la aeroport inainte sa intre in clasa ca sa nu se strecoare careva cu vreo arma de foc si sa faca macel ...cum s-a intamplat , cu toate precautiile lor de destule ori. De fapt si odata sa se intample asa ceva si e deja prea mult. Mi-ar fi mai frica zic de astfel de " animale" decat de serpii si paianjenii din Australia.

Paianjeni si serpii nu stau la panda sa te pape pe tine. Si noi mai gasim cate un huntsman ( care sunt mari si urati dar destul de inofensivi) sau un white tail prin casa. Astia white tail nu-si fac panze in casa ci mai intra noaptea de afara si vaneaza muste si alte insecte. E bine sa te uiti in pat inainte sa te asezi in el si sa-ti scuturi hainele inainte de a le lua pe tine in special daca le-ai lasat peste noapte pe jos. Totusi eu, desi am suferit si eu un pic de arahnofobie cand am venit aici, nu mai fac demult chestiile astea si n-am avut nici un fel de probleme. Sunt spray-uri speciale tip bariera impotriva paianjenilor si altor ganganii. Dam cu spray-ul ala in fiecare primavara pe la stresini , usi si ferestre, avem plase la toate geamurile pe care le deschidem si gata. Dormim perfect linistiti. Din toaleta inca n-a sarit nimic sa ma muste de fund desi am auzit si eu ca uneori se mai gaseste cate un white tail pe colac.

Serpi se zice ca sunt peste tot dar daca iti tii curata gradina si nu prea ai balarii nu cred ca vin la tine. Se duc la aia care au. Chiar si asa sarpele se fereste din calea ta cand simte vibratiile pasilor tai cu exceptia cazului in care e femela si are oua. Nici mie nu-mi plac serpii si nu prea m-as baga vara in tufisuri sau ierburi inalte. Totusi din statistici , marea majoritate a celor muscati de sarpe au fost cei care au incercat sa-i prinda sau care au calcat pe cate o femela din asta "mamica". Ah, dar sa nu va inchipuiti ca colcaie Australia de serpi. Eu inca n-am vazut nici unul si am cam umblat vara prin parcuri si pe la lacuri.

Pe mine sincer, mai mult ...mult mai mult , ma deranjeaza mustele in Australia decat serpii sau paianjenii. De astea chiar nu poti scapa vara. Si ele sunt singurul lucru pe care l-as extermina aici...adica sa nu fie extremista, nu l-as extermina dar l-as imputina semnificativ daca as putea.

Sus

AfiÅŸează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 91 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]