Dude, take it easy.
Toti avem sterotipuri, face parte de viata de zi cu zi, neh?.
ah, yeah. Cread ca americanii sunt mai putin 'responsabili' fiindca in majoritate au masini mari cu motorizare mare, care consuma mult, insa pt ei nu e o problmene deoarece benzina e f ieftina. Nu conteaza motivele, taxe etc. nu asta am vrut sa punctez. Spre deosebire de Europeni, unde masinile mici, cu motorizari mici, consum mic etc. vin din nou la moda. De asemenea ei, europenii, sunt mai atrasi de filozofii gen 'green like'(if you know what I mean), however, am aduagat ca sunt si aici destule masini 'mari', gen SUV, asta ca sa evidentiez ca nu toti vor masini ai mici. N-am zis ca americanii vor doar SUV-uri. Au si ei masini mici, asa cum avem si noi masini mai mari, insa daca compari masinile de pe strazile de aici sau de peste ocean, vei vedea diferenta. Nu sunt un impatimit in alde masini si motorizari, pt mine masina e o necesitate, tre sa fie rreliable, confortabila, economica, sa ma duca de la A la B, uneori mai repede decat alteori, deci nu stiu cat consuma X sau Z, stiu insa ca in EU cele mai vadute sunt masinile mai mic decat in US.
Daca tot iti plac statisticile,de ce nu cauti cate masini cu motoare de peste 5 mii sunt pe cap de locuitor here or there.
Am postat pe subiectul asta cu gandul la un schimb constructive de idei, so...No worries budy.
doru scrie:
Gwashere, am observat (nu te supara, nu e o referire directa la tine) ca oamenii au tot felul de stereotipuri!

))
Pe baza carora, evident, isi construiesc rationamentele!

))
Sa ma explic:
1)
Noi aici incercam sa fim mai 'responsabili', iar congestia, gazele, pretul petrolului etc. ne indruma spre masini mai mici.De ce crezi ca in America de Nord oamenii ar fi mai putini "responsabili"? Chiar nu inteleg...Btw, legat de pretul petrolului, intereseaza-te putin care este nivelul taxelor pe care le percep guvernele din UE pe produsele finite din petrol (gen benzina/motorina) si compara-le cu taxele percepute in SUA si Canada. Vei intelege, sper, de ce pretul benzinei este mai mare in UE decat in North America.
2)
Americanele nu sunt prea raspandite pe-aici, sunr destule SUV-uri oricum.
De unde rezulta ca masinile americane se "reduc" la SUV-uri? Asta e, iarasi, un stereotip (romanesc sau "european"?). Ai auzit de Chevrolet MALIBU (ca sa raman doar la un exemplu)? Ai idee ce motorizare are?
De ce crezi ca doar americanii produc masini cu motoare marI? Ce parere ai de noile modele Audi A8 sau BMW 760 Li? Au motoare de 6l / w12!!! Stiai?
In fine...legat de consum...poti sa imi spui ce diferente de consum sunt intre Chrysler 300M (motor 3.5l/v6) si Nissan MAXIMA (motor 3.5l/v6)?